Форум організаційного розвитку громадянського суспільства - картинка з текстом

В Києві 16-17 листопада відбувся Форум організаційного розвитку громадянського суспільства від ІСАР «Єднання» в НСК «Олімпійський». Тему «PRO BONO – безкоштовна юридична допомога представникам громадського сектору», що висвітлювалася під час Форуму, запропонувала Українська фундація правової допомоги. І саме під час Форуму розповів про свій вклад в соціальне підприємництво, та поділився своїм власним досвідом в даній сфері партнер Фундації Віталій Дроботун з юридичної фірми «Абсолют».

Чому юристи бажають надавати допомогу Pro Bono та як організації можуть отримати правову допомогу безкоштовно? Як розвивається культура Pro Bono в Україні? Хто може отримати юридичну допомогу на умовах Pro Bono? Яку юридичну допомогу можна отримати на умовах Про Боно? Як запитати про допомогу? Це питання, які були розкриті під час Форуму.

Соціальне підприємництво динамічно розвивається в країнах Європейського суспільства. Та ефективність Pro Bono полягає в тому, що допомагає вирішувати проблеми безробіття, соціального захисту, громадського залучення. Головна місія соціального підприємництва – приносити користь суспільству. І саме юридична фірма «Абсолют» являється одним з найактивніших гравців на арені простору Pro Bono в Україні. Віталій Дроботун, керуючий партнер ЮФ «Абсолют», розповів, як можна здійснювати ідею соціального підприємництва на практиці, являючись провайдером Pro Bono, та яким чином можна створювати умови для того, щоб органічно поєднувати прибутковість та розвиток власного бізнесу та громадську корисність.

Одним з наявних прикладів Pro Bono «Абсолют» є допомога в реєстрації «Всеукраїнського об’єднання протидії торгівлі людьми», за допомогою якого стало можливим:

  • Повернення ув’язнених з Російської Федерації до України для відбування покарання тут.
  • Ініціювання прийняття закону про жертв торгівлі людьми, адже зараз законодавством не передбачено дій щодо вивільнення жертв торгівлі людьми без відбування покарання в Україні.
  • Звільнення ув’язнених, котрі мають статус жертв торгівлі людьми без відбування покарання в Україні.
  • Надання жертвам торгівлі людьми процесуального статусу «потерпілого» у відповідних кримінальних провадженнях.

З огляду на результати, можна впевнено стверджувати про те, що ефективність Pro Bono не викликає сумнівів, а тему, яку висвітлювали представники Юридичної фірми «Абсолют», можна вважати більш ніж розкритою.

ЮФ «Абсолют» має успішний досвід діяльності в просторі Pro Bono. Спектр юридичних послуг, які надає команда юридичної фірми, включає в себе практику реєстрації, супроводу комерційних, та неприбуткових організацій, які відіграють значну роль в процесах, що відбуваються в середині держави: захист ВПО, підтримка людей з інвалідністю, представництво в органах судової влади. Та для розвитку подібних суспільно важливих структур, також, є вкрай важливим отримувати професійну, якісну допомогу. «Абсолют» є прикладом соціального підприємництва. Та саме в ключі Pro Bono робить свій вклад в розвиток українського суспільства, гармонійно поєднуючи успішний комерційний досвід в юридичній сфері, та активну допомогу в розвитку соціального сектору.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!