Як отримати ІПН іноземцю в Україні - картинка

Детальну та правильну послідовність того, як отримати ІПН іноземцю в Україні, потрібно знати кожному іноземному громадянину, який планує тривале проживання, здобуття освіти, роботу чи просто активну фінансову діяльність у нашій країні. Ніхто не звільнений від сплати податків, а щоб набути статусу платника податків, потрібно отримати ІПН іноземцю.

В Україні це нескладна процедура зі стандартною послідовністю: подання документів та оформлення документа, що триває від п'яти до восьми днів. Ці терміни залежать від завантаженості зверненнями держслужбовців та наявності вихідних, скорочених робочих днів.

Де отримати ІПН іноземцю?

Отримати ІПН іноземному громадянину можна у найближчому відділенні ДФС України.

Для цього не потрібна реєстрація місця проживання в країні або оформлення будь-яких додаткових довідок.

Є можливість отримати ІПН за довіреністю: це варіант, коли підготовкою ідентифікаційного коду займеться відповідальна особа.

У цьому випадку можливі різні обставини: наприклад, іноземець перебуває в рідній країні, а фахівець з офіційної довіреності готує папери для його діяльності в Україні, щоб заощадити час клієнта, позбавити його зайвих заворушень. Але скористатися послугою та отримати ІПН за довіреністю можна і перебуваючи в Україні: це чудова можливість не відвідувати держорган самостійно, а також не вдаватися особливо процедури.

Які документи потрібні, щоб отримати ІПН?

Процедура того, як отримати ІПН іноземному громадянину в Україні, нескладна, і вимагатиме мінімальної кількості паперів. У цьому переліку немає довідок чи інших документів, які потрібно готувати заздалегідь для оформлення ідентифікаційного коду. Потрібно надати співробітнику Державної фіскальної служби окремі папери, серед яких:

  • Заява. Її пишуть від руки за стандартною формою і цей документ є обов'язковою умовою, як отримати ідентифікаційний код іноземцю в Україні. Складністю може стати нюанс, коли іноземний громадянин не є україномовним, а знання російської мови також недостатнє. У цьому випадку доведеться просити допомоги у співробітника ДФС, і це може бути некомфортним для заявника;
  • закордонний паспорт, який має бути перекладено українською мовою. Але це потрібно не тільки для того, щоб отримати ІПН іноземцю: якщо передбачається тривале перебування в Україні, затверджений переклад завжди буде актуальним;
  • посвідка на проживання. Це необов'язково, якщо ПНП відсутня, цей факт стане причиною відмови в отриманні ідентифікаційного коду. У разі, коли громадянин має посвідку на проживання, його необхідно пред'явити.
  • ксерокопія всіх сторінок паспорта іноземного громадянина.

Для тих, кого цікавить, як отримати ідентифікаційний код в Україні іноземцю за допомогою третіх осіб, важливо пам'ятати, що обов'язковою складовою теки з паперами буде довіреність на ім'я людини або юридичної особи, яка займеться процедурою.

У питанні, чи можна отримати ІПН за довіреністю, варто звернути увагу на те, що при співпраці з надійними компаніями або юристами ця послуга повністю безпечна.

У довіреності вказується мета оформлення документа – наприклад, щоб отримати ІПН іноземцю, і це не дає третій особі більше можливостей, ніж це потрібно для завершення процедури.

Дані клієнта повинні зберігатися лише до закінчення співробітництва під час оформлення ідентифікаційного коду й співробітники сумлінної юридичної компанії з великою відповідальністю ставляться до захисту особистої інформації громадян.

Як отримати ідентифікаційний код іноземцю за дорученням?

Якщо інформація про те, як іноземцю отримати ІПН в Україні, викликає багато питань, немає часу на черзі в держструктурі чи бажання спілкуватися з представниками ДФС, зручно скористатися допомогою фахівця, який самостійно займеться проведенням процедури.

Наприклад, оформлення ідентифікаційного коду за дорученням стане вигідним рішенням для іноземця, який не володіє державною мовою, або для громадянина іншої держави, який зараз перебуває у рідній країні.

Використання онлайн-спілкування та скан-копії документів дозволяють отримати ІПН іноземцю без особистих зустрічей, тривалих переїздів.

Як нерезиденту отримати ІПН за допомогою юристів?

Багато юридичних компаній пропонують хороші умови, оптимальні пакети послуг, щоб отримати ІПН іноземцю в Україні. Серед гарантій – прозоре ціноутворення, індивідуальний підхід до клієнта, якісне виконання послуг та оперативність.

У будь-який момент можна звернутися за докладними поясненнями, як отримати ІПН іноземцю в Україні за дорученням. Клієнт відразу дізнається вартість роботи спеціаліста, тому може бути впевненим у відсутності додаткових платежів, і це є невіддільною частиною взаємовигідної співпраці.

Добросовісну юридичну компанію відрізняє команда фахівців, які мають достатній досвід роботи, щоб позбавити клієнтів зайвої бюрократії, виконати поставлені завдання у максимально короткі терміни.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!