Надрукувати
Перегляди: 5095
Символічний вказівник: Статут Громадської організації - картинка

При створенні громадської організації в Україні не обійтися без складання статуту – установчого документу, де прописані усі важливі  моменти в роботі.

Згідно частини 1 ст. 11 Закону України «Про громадські об`єднання», статут є обов’язковим документом для реєстрації та діяльності організації зі статусом юридичної особи та має містити наступну інформацію:

  1. Загальне, власне та скорочене найменування, якщо таке передбачено.
  2. Предмет та цілі діяльності.
  3. Порядок прийому в члени ГО та вихід з нього.
  4. Хто здійснює керівництво організацією, які має повноваження.
  5. З якою періодичністю мають проводитися засідання, та як виглядає процедура прийняття рішень.
  6. Яким чином керівництво буде звітувати перед Учасниками ГО про результати діяльності.
  7. Як буде відбуватися оскарження рішень та дій керівництва.
  8. Джерела формування майна організації.
  9. Порядок створення та особливості функціонування підрозділів ГО.
  10. Порядок внесення правок та змін до установчих документів та в статут громадської організації.
  11. Порядок реорганізації та ліквідації організації.

У статуті ГО можуть бути прописані додаткові  нюанси, що стосуються аспектів створення, діяльності та припинення існування об`єднання, що не суперечать законодавству.

У випадку, якщо ГО має намір здійснювати свою діяльність без створення юридичної особи, то статут громадської організації маже не містити інформації, яка прописана в п. 5-8. Всі ці нюанси необхідно враховувати при реєстрації та використанні типового статуту громадської організації.

Важливо пам’ятати, що законодавством встановлені чіткі вимоги до форми та змісту протокола та типового статуту неприбуткової організації, невиконання яких тягне за собою відмову в державній реєстрації та  необхідність доопрацювання документів.

Куди звертатись за допомогою

Звернувшись до провідних юристів компанії ЮК «ENTIRE», ви отримаєте професійну допомогу у підготовці статуту неприбуткової громадської організації. По узгодженню з замовником, юристи компанії виконають підготовку статуту «під ключ» за 1-2 дні, а також запропонують повний комплекс послуг по реєстрації громадської організації з внесенням даних про новостворену організацію у всі державні реєстри.

У своїй роботі юристи компанії використовують професійні напрацювання , такі як типовий статут громадської організації. Цей документ адаптовано під максимальну кількість можливих вимог органів юстиції.

Приймаючи рішення звернутися за юридичною підтримкою в ЮК «ENTIRE», ви заощаджуєте час та гроші. Враховуючи всі додаткові послуги, кінцева вартість статуту буде однією з найвигідніших в місті Києві та по Україні.