Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 2182
Вивчаємо документи нового закону про ТОВ - ілюстрація

Більш ніж 10 років український бізнес чекав на створення Закону, який регулюватиме діяльність товариств з обмеженою і додатковою відповідальністю. Новий Закон про ТОВ в Україні набув чинності 17.06.2018, в той самий час попередній закон про господарські товариства втратив силу. Робота над документом велася майже два роки, було внесено 500 поправок, більша частина з яких була затверджена.

Закон визначає:

Новий Закон передбачає створення корпоративного договору, на підставі якого регулюватимуться взаємовідносини між власниками бізнесу, будуть прописуватися всі організаційні моменти, пов’язані з проведенням зборів, голосувань, реалізацією долі в компанії.

Якщо закон працюватиме коректно, то Україна стане привабливішою країною для інвесторів.

Що нового?

Закон України 2275-VIII «Про товариства з обмеженою і додатковою відповідальністю» передбачає наступні нововведення:

Згідно з новим законом України про товариства з обмеженою відповідальністю, ключові акціонери не можуть вийти з бізнесу без отримання згоди інших учасників. Ця зміна захищає бізнес від банкрутства, а також кредиторів і вкладників.

Ще одне важливе нововведення: можливість виключити з членів померлого учасника, якщо протягом року ніхто не прийме в спадок його частину.

На що звернути увагу

Згідно зі змінами в законі про товариства з обмеженою відповідальністю, в статуті обов’язково повинна міститися така інформація:

Вся інша інформація, яка міститься в Єдиному державному реєстрі, вноситься до статуту за бажанням. Це зручно, тому що більше не потрібно вносити до статуту всі зміни, що відбуваються.

Впродовж року з моменту набуття чинності закону всі організації повинні внести відповідні зміни до своїх статутів. Фахівці Юридичної компанії «ENTIRE» нададуть кваліфіковані послуги з внесення відповідних змін до статуту ТОВ і ТДВ відповідно до нового закону «Про товариства з обмеженою і додатковою відповідальністю».  ЮК «ENTIRE» вносить зміни в статуті ТОВ по всій території України.