Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 1922
Бізнесмен сидить за столом перед відкритим вікном - фото

Початкуючим бізнесменам, які вирішили відкрити свою компанію, не завжди зрозуміло з чого розпочати. Припустимо, ідею вже знайдено, бізнес-план складений. А що робити далі? З чого розпочати? Як відкрити фірму в Україні?

В першу чергу необхідно прийняти рішення з двох важливих питань:

Від цих рішень залежатиме, яку кількість часу і коштів буде витрачено для досягнення мети.

Як вибрати форму власності підприємства

Кожна форма власності має свої нюанси. Перед тим, як відкрити компанію, треба чітко розуміти:

Щоб стати підприємцем з нуля, необхідно зареєструватися і працювати в якості фізичної особи-підприємця (ФОП). Цей варіант не вимагає створення юр. особи, має найпростішу схему реєстрації і ведення діяльності.

Серед переваг ФОП:

Головний недолік: підприємець відповідає по своїх зобов’язаннях особистим майном.

Якщо один або декілька учасників бізнесу мають намір відкрити фірму в Києві або іншому місті України, то можуть зареєструвати юридичну особу – приватне підприємство (ПП).

Переваги ПП:

Головний недолік: слабка законодавча база для цієї форми бізнесу.

Найпоширеніше вирішення питання, як зареєструвати компанію для ведення малого бізнесу – створити товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

Переваги ТОВ:

Це найбільш поширена організаційно-правова форма ведення підприємницької діяльності в Україні,  яка чітко регулюється законодавством і має найменшу кількість «підводних каменів». Чинним законодавством не заборонено створювати ТОВ одним учасником, тому цей варіант підійде всім, хто хоче створити свою фірму.

Обираючи форми власності важливо враховувати: розмір оборотів компанії найближчим часом і в майбутньому, сфери майбутньої діяльності і багато інших нюансів, які легко упустити, якщо намагатися у всьому розібратися самостійно.

Як провести процедуру реєстрації компанії

Щоб зареєструвати фірму в Україні самостійно потрібно мати запас часу і розбиратися в тонкощах процедури. Практика показує, що найкраще звернутися до фахівців, що мають величезний досвід в реєстрації різноманітних форм бізнесу і, в силу того, розбираються в найдрібніших нюансах:

Можлива ситуація, коли при самостійному поданні документів реєстратору, засновники можуть не звернути уваги на те, що окрім директора в Єдиний державний реєстр можна внести особу, яка зможе підписувати документи від імені юридичної особи без оформлення доручення. Якщо не зробити це одразу, то щоб вести таку інформацію в реєстр надалі, необхідно буде :

Фахівці можуть підказати, на що звернути увагу, і як з мінімальними витратами часу і фінансів зареєструвати саме те, що потрібно для ефективної діяльності компанії.

Реєстрація підприємства – складна процедура, що вимагає особливої уваги і чіткості в складанні документів. Щоб уникнути безрозсудних витрат часу і грошей – замовляйте послуги з реєстрації комерційних організацій  у професіоналів компанії ЮК «ENTIRE». Наші фахівці виконають процедуру з мінімальною участю замовника і в найкоротші терміни зареєструють бізнес у будь-якому регіоні України.