Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 2506
Закриття ФОП - картинка

Процедура закриття ФОП в 2023 так само поширена в Україні, як і реєстрація. Підприємницька діяльність часто не приносить необхідного прибутку, особливо в тому випадку, якщо послуги стали неактуальні чи фізична особа-підприємець не може конкурувати з великими компаніями, які з’явилися. Ще одна розповсюджена причина закрити ФОП – необхідність регулярно сплачувати податки, навіть при тимчасовому зниженні рівня продаж в бізнесі. Причини можуть бути різними, але для офіційного закриття недостатньо призупинити діяльність – необхідно підготувати і надати до державних органів перелік документів про закриття.

Які наслідки ігнорування юридичної процедури?

Якщо ФОП «вичерпав» себе, не варто забувати про наявність реєстрації. Відповідно до податкового законодавства, фізична особа-підприємець зобов’язана сплачувати податок відповідно своєї групи оподаткування і вибраного способу оплати (звітного періоду).

За несплату податку передбачена юридична відповідальність – для І і ІІ груп платників податку штраф в половину податкового мінімуму і пеня за кожен день несплати, а для ІІІ групи штраф складає від 10 до 20 % податку і щодобову пеню.

Це важливий аргумент на користь того, що потрібно вчасно завершити процедуру закриття ФОП.

Як закрити ФОП: необхідні дії

Щоб юридично завершити функціонування – закрити ФОП, необхідно провести підготовчу роботу:

Це важливо, адже невиконання одного чи декількох вимог може стати причиною не лише проблем під час закриття, але і призвести до судових позовів з боку партнерів (організацій, з якими були встановлені юридичні відносини). Чим раніше підприємець позбудеться від юридичних зобов’язань, тим простіше буде закрити ФОП.

Спеціалісти не радять починати процедуру, якщо є невирішені юридичні конфлікти: це може створити додаткові проблеми, які неможливо вирішити без участі юристів.

Набагато простіше попередньо позбутися від зобов’язань, що забезпечить відсутність складнощів.

Порядок закрыття ФОП

Для закриття ФОП потрібно виконати декілька послідовних кроків:

При цьому одна із найбільш проблемних ситуацій – дата призначення перевірки в податковій інспекції.

Хоча в Україні і вступив у силу спрощений порядок ліквідації ФОП, але законодавством не передбачено автоматичне зняття з обліку в податковій і Пенсійному фонді під час закриття ФОП – про це варто потурбуватися підприємцю.

Останній етап ліквідації ФОП – закриття поточного банківського рахунку.

Чому вигідно скористатися послугами юридичної компанії?

Закриття ФОП з підтримкою спеціалістів – це запорука правильно проведеної процедури, а також відсутності проблем з держструктурами. Послуги юридичної компанії гарантують точне слідування діючому законодавству, швидке і професійне рішення проблеми. В цьому випадку клієнт оплачує результат, а не процес, що дозволяє не переплачувати зайві кошти.

Переваги допомоги ЮК «ENTIRE»

ЮК «ENTIRE» - це висококваліфікована допомога спеціалістів, які мають значний досвід виконання аналогічних задач у Києві, Київській області та по всій території України. Основні причини співпрацювати з нашою компанією, щоб закрити ФОП:

  1. Відсутність необхідності брати участь в процедурі самостійно. Клієнт оформлює довіреність на виконання закриття ФОП співробітниками юридичної фірми. Немає необхідності спілкуватися з представниками держслужб, вивчати нюанси законодавства, а також турбуватися про штрафи чи пеню через проблеми з податковою;
  2. Доступна вартість. Це можливо завдяки чіткій організації роботи компанії і професіоналізму співробітників;
  3. Економія часу. ФОП, що перестало приносити прибуток, може відбирати багато часу та сил. Послуги професіоналів дозволяють сконцентрувати увагу на поточних проблемах, закрити ФОП Київ за короткий термін.

В будь-який момент ми готові надати клієнту звіт про виконану роботу. Якщо ви сумніваєтесь, чи варто звертатися за допомогою при закритті ФОП, чи вас цікавить відповідь на одне чи декілька питань, можна звернутися за безкоштовною консультацією. Наші співробітники допоможуть знайти вихід з будь-якої ситуації.