Як відкрити ТОВ самостійно - картинка

Перед тим, як відкрити ТОВ, самостійно слід визначитися наскільки для вас перспективний саме цей підхід в організації бізнесу. Звичайно, серед усієї безлічі організаційно-правових форм для юридичних осіб, що існують сьогодні, найпоширенішою є ТОВ. Обирають її з кількох причин, серед яких можна виділити ключові:

  • така форма чітко регулюється законодавством;
  • зручна в управлінні та функціонуванні;
  • має достатньо просту реєстрацію, відкрити ТОВ самому відносно легко.

Щоб ТОВ відкрити самостійно в Україні в 2023, необхідно пройти процедуру, яка складається з трьох важливих етапів: інформаційний, підготовчий, реєстраційний.

Як самому відкрити ТОВ: інформаційний етап

Основа того, як самому відкрити ТОВ – проаналізувати, з якою метою ви хочете відкрити підприємство та остаточно переконатися, що для роботи зручна саме така форма господарювання. Якщо плануєте ТОВ відкрити самостійно, то на початку потрібно:

  1. Обрати назву. Важливо самостійно перевірити, щоб вона була унікальною і відповідала всім основним вимогам до назви підприємства. Попередньо перевірити ексклюзивність імені фірми можна на сайті Міністерства юстиції.
  2. Невід'ємна частина, як відкрити ТОВ самому, – визначити адресу реєстрації підприємства. Заноситься юридична адреса в держреєстр і використовується різними державними органами. Для цього можна:
    • орендувати, або придбати нежитлове приміщення;
    • укласти договір про отримання юридичної адреси з обслуговуванням;
    • відкрити підприємство на адресу засновника, або директора.
  3. Призначити засновника, навіть щоб відкрити ТОВ самому. Це може бути одна людина, або кілька людей. Якщо засновник не є громадянином України, у нього повинен бути код платника податків або документ, що підтверджує реєстрацію юридичної особи у країні. Щоб іноземцю отримати ІПН, необхідно самостійно надати перекладену і засвідчену нотаріусом копію паспорта, тільки тоді він зможе відкрити підприємство в Україні.
  4. Обрати види діяльності за класифікатором КВЕД. Обмежень за кількістю видів діяльності для того, щоб самому відкрити ТОВ самому, ніяких немає, але найчастіше обирають не більше 6 з одною головною.

Інформаційний етап є ключовим, тому, якщо ви не знаєте, відкрити ТОВ самому, зверніться за консультацією до професіоналів нашої компанії, які поетапно розкажуть, як відкрити ТОВ самому.

Як відкрити ТОВ самостійно – документальний етап

Далі слідує підготовка і подача на реєстрацію пакета документів. На даному етапі потрібно:

  1. Самому або за підтримки юристів підготувати та затвердити протокол зборів засновників з питання створення фірми, в якому прописані питання:
    • обрання назви;
    • адреса;
    • інформація про статутний капітал;
    • призначення директора.
  2. Розробити статут та засвідчити його у нотаріуса – це одна з ключових умов для того, щоб відкрити ТОВ самому. Статутом регламентується:
    • різновид діяльності підприємства, мета і предмет;
    • склад керівництва і правління;
    • ім'я компанії;
    • розмір і частки статутного капіталу;
    • порядок внесення коректив у документацію;
    • порядок реорганізації та ліквідації.
  3. Підготувати заяву на відкриття ТОВ (скачати зразок). Спеціальна форма для відкриття ТОВ видається засновнику у відділенні податкової. Заповнювати бланк заяви на відкриття ТОВ самостійно необхідно дуже уважно, без помилок, помарок і виправлень, оскільки це стане обов'язковою відмовою в реєстрації та всі зусилля будуть марними. А відкрити фірму можна буде тільки після самостійного виправлення недоліків.

Якщо відкрити ТОВ самому – це складна для вас процедура, доручити її краще юристам нашої компанії (див. Реєстрація ТОВ ). Для цього необхідно просто підписати нотаріальну довіреність.

Третій етап – реєстраційний

На останньому етапі, після того, як документи передані в реєстраційну службу, її спеціаліст:

  1. Самостійно вносить підприємство в ЄДР.
  2. Передає відомості про ТОВ у належні інстанції.
  3. Видає засновнику витяг з єдиного державного реєстру.

Далі засновник повинен:

  • Подати заяву про створення ТОВ з певною системою оподаткування до податкової. За типовим сценарієм підприємство можна відкрити із загальною системою плати податків. За заявою можна самостійно перейти на єдиний податок, або ПДВ. Обов'язковою умовою є дотримання термінів подачі цих заяв, порушення терміну може стати причиною відмови у переході на певну систему оподаткування. Надати її можна під час подачі документів про відкриття фірми та інші папери на реєстрацію.
  • Замовити виготовлення печатки з реквізитами компанії. Це потрібно зробити самостійно, адже такий вид послуг не передбачений при державній реєстрації.
  • Засвідчити у нотаріуса зразок підпису керівника, самостійно відкрити рахунок у банку.

Якщо ви не знаєте, як створити ТОВ самостійно в 2023, звертайтеся в ЮК «ENTIRE». Наші кваліфіковані фахівці виконають всю роботу самостійно та відкриють для вас бізнес, або нададуть безкоштовну консультацію про те, як відкрити ТОВ самому.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!