Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 5780
ФОП без прописки - картинка

Що робити, якщо потрібно зареєструвати ФОП (фізичну особу-підприємця), а людина проживає не за місцем своєї прописки? Наприклад, місце проживання – Київ, а офіційно громадянин прописаний в одному із регіонів України. Є декілька варіантів відкрити ФОП не за місцем прописки, які дозволяють без проблем вийти з поданої ситуації, не повертаючись за адресою проживання, що вказана в паспорті.

Дистанційна реєстрація ФОП без прописки

Законодавство дає можливість відправити всі документи для оформлення  ФОП без прописки поштою, використовуючи рекомендований лист. Але попередньо необхідно завірити у нотаріуса підпис на реєстраційній формі.

Головним недоліком такого варіанта – невпевненість в результаті, адже під час прямого звернення набагато простіше виправити помилки в документах чи доукомплектувати пакет необхідними паперами.

Електронна реєстрація ФОП не за місцем прописки

Не так давно з’явилась реєстрація через спеціалізований сайт iGov. Для цього необхідно мати ключ (ЕЦП – електронно-цифровий підпис). Його можна отримати в податковій, але найпростіший спосіб – звернутися до банку, в якому обслуговуєтесь як фізична особа. Співробітник банку оформить ключ безкоштовно, і це займе всього 5-10 хвилин.

Для реєстрації ФОП не за пропискою через портал iGov необхідно:

Альтернативою того, як відкрити ФОП без прописки за допомогою електронної системи, є офіційний сайт Міністерства юстиції України. Користувачу потрібно:

Результатом електронного звернення є електронний чи паперовий екземпляр документа про реєстрацію.

Але електронна процедура має свої ускладнення. Реєстрація ФОП не за місцем прописки потребує ретельного та уважного вибору кодів діяльності по КВЕД і внесення інформації в реєстраційну заяву.

КВЕД повинні точно відповідати видам діяльності фізичної особи-підприємця, адже стануть основою для вибору способу оподаткування.

Внесена інформація про ФОП із помилками вимагатиме в подальшому їх виправлення.

Звернення в спеціалізовану юридичну компанію

Відкрити ФОП в Києві без прописки можна, звернувшись до спеціалізованої юридичної компанії. Для цього потрібно оформити нотаріальну довіреність і передати копії документів спеціалістам.

Реєстрація ФОП не за пропискою не вимагає участі клієнта – професіонали виконають всю роботу самостійно: від оформлення документів у державного реєстратора до постановки на облік в податковій відповідно вибраної системи оподаткування, а також зареєструють книгу обліку.

Співробітництво з ЮК «ENTIRE»

Якщо ви сумніваєтесь, чи можна відкрити ФОП не за місцем прописки швидко і без проблем, варто звернутися в юридичну компанію «ENTIRE». Наші переваги – значний досвід роботи і професіоналізм співробітників, тому ми гарантуємо:

  1. Реєстрацію ФОП без пропискиза короткий термін;
  2. Відсутність ускладнень під час проведення процедури;
  3. Правильний вибір коду КВЕД, який дає можливість вибрати правильний варіант для сплати податків;
  4. Точну відповідність діючому законодавству.

Ми відповімо на всі ваші питання, збережемо ваш час і позбавимо від необхідності самостійно проходити процедуру реєстрації ФОП не за місцем прописки, вивчати документацію чи спілкуватися з представниками державної служби.