Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 12675
Чи потрібна печатка для ФОП - картинка

Печатка для ФОП є інструментом запевнення чеків, податкової та паперової документації. Попри те, що сьогодні вона не є обов'язковим атрибутом, багато приватних підприємців, після реєстрації замовляють кругле кліше, щоб убезпечити бізнес від підробок. Склалася думка, що ФОП без печатки більш вразливий.

Чи потрібна печатка для ФОП у 2023 та коли вона використовується

Закон України, який виключає обов'язкову наявність печатки для ведення підприємницької діяльності фізичними особами, почав діяти у липні 2017 року. Але, до сих пір у багатьох, хто вирішив зареєструвати даний вид підприємництва, виникає питання, чи обов'язкова печатка для ФОП.

Оскільки підприємницька детальність обов'язково пов'язана з веденням документації, то затвердження тільки підписом буває недостатньо. Печатка для ФОП завіряє:

Оригінальний штамп з фірмовим оснащенням надає серйозності підприємцю, до нього ставляться з більшою довірою партнери та потенційні клієнти.

Замовлення печатки для ФОП

Якщо підприємець вирішить, що штамп йому потрібен, або виникне необхідність в його наявності, зробити печатку для ФОП в Києві та інших містах України можна в будь-якому штамп-центрі, або замовити через інтернет.

Оскільки кліше для ведення приватного бізнесу – це діловий інструмент, то воно повинно бути виготовлено за всіма правилами, встановленими законодавчо:

На кліше вказуються:

Щоб виготовити печатку за всіма стандартами ДСТУ, достатньо одного дня. Вартість залежить від складності ескізу, наявності захисту, оснащення.

Важливою ознакою якості виробу є чіткість відбитка.

Якщо вам необхідна більш докладна інформація про те, чи потрібна печатка для ФОП або для вас краще ФОП без печатки, зверніться за консультацією до фахівців. Юристи ЮК «ENTIRE» розкажуть, як зробити печатку для ФОП, здійснять швидке оформлення фізичної особи в м. Київ, Київської області та по всій території України.