Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 7305
Як відкрити ФОП після закриття - картинка

Можливість відкрити ФОП після закриття часто цікавить підприємців, адже повернення до попереднього бізнесу – поширене явище. Відомою причиною ліквідації ФОП стає його нерентабельність, яка залежить від потреб ринку, наявності конкурентів, недосвідченості керівництва та ін. Це нестабільні фактори, які змінюються, тому потреба відновити ліквідований бізнес в попередньому вигляді чи зі змінами – не рідкість.

Коли можна відкрити ФОП після закриття: основні обмеження

Процедура доступна для  будь-якого підприємця, який ліквідував бізнес, слідуючи законодавству. Але одна із основних причин, які можуть перешкоджати повторній реєстрації – наявність заборгованості при закритті ФОП.

Перешкодою може стати і наявність судових позовів, заборгованості по квартплаті, виплаті податків на землю і подібні заборгованості фізичної особи.

Перевірити, чи закритий ФОП в податковій, нескладно: для цього потрібно відкрити сайт Міністерства юстиції України, вибрати пункт «Безкоштовний запит» і за допомогою свого ідентифікаційного коду дізнатися статус ФОП.

Що потрібно зробити, щоб відкрити ФОП після закриття?

Підприємцю потрібно знову розпочати процедуру реєстрації, з заповненням необхідних паперів і зверненням у відповідні державні органи. Для цього потрібно:

  1. Подати заяву держреєстратору (форма 10, про державну реєстрацію фізичної особи-підприємця, затвердженої наказом Міністерства юстиції України № 2824/5 від 29.09.2018 р.). Для цього потрібен паспорт.
  2. Підготувати заяву на реєстрацію платником єдиного податку.
  3. Після відображення даних про реєстрацію платником єдиного податку в реєстрі подати запит на отримання вилучення і книгу обліку платників єдиного податку.

Важливо звернути увагу на правильність КВЕД – коду діяльності. Якщо характер функціонування ФОП змінився, це має бути відображено документально.

Як спростити процедуру?

Якщо підприємця цікавить питання, чи можна відкрити ФОП після закриття без труднощів та затрат особистого часу, легко звернутися до спеціалістів, які виконають процедуру без участі клієнта. Достатньо довіреності на виконання роботи, щоб позбавити підприємця від зайвого бюрократизму.

Допомога ЮК «ENTIRE»

Відкрити ФОП після закриття в Києві та області можна зі спеціалістами нашої юридичної фірми. Серед особливостей ЮК «ENTIRE»:

Співробітництво з юридичною компанією «ENTIRE» дає можливість провести процедуру в Києві чи області в найбільш стислі терміни та за оптимальною ціною. Зручно в будь-який момент звернутися за безкоштовною консультацією до спеціалістів. Вони дадуть відповіді на питання, чи можна відкрити ФОП після закриття в вашій ситуації, а також що для цього потрібно.

Спробуйте провести процедуру с нашою підтримкою, і ви помітите наскільки ефективніше працювати з досвідченими юристами, ніж знову відкривати ФОП самостійно.