Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 1593
Як закрити ФОП 3 група - картинка

Закриття ФОП 3 група має свої особливості. Підприємці, чий бізнес відноситься до цієї категорії оподаткування, сплачують 3% (якщо являються платниками НДС) чи 5% прибутку.  При цьому вони мають менше обмежень, ніж платники податку першої та другої групи: можуть використовувати працю найманих співробітників без обмеження кількості, а також займатися будь-яким видом діяльності, крім переліку заборонених для платників єдиного податку.

Але можливості для розвитку бізнесу вимагають суворої звітності: це особливо актуально, якщо заплановано закриття ФОП 3 група. При ліквідації підприємництва з прибутком до 5-ти мільйонів грн за календарний рік, необхідне правильне проведення процедури з точним слідуванням законодавству. Для цього потрібно знати, як закрити ФОП 3 група відповідно до законодавчих норм.

Що передбачає закриття ФОП 3 група?

Завершення роботи ФЛП може бути здійснене лише у випадку повного погашення заборгованості, що передбачає:

Наявність заборгованості і юридичних конфліктів стане перешкодою для того, щоб провести закриття ФОП 3 група. Процедура буде тривалою і складною, а несплачені платежі все ж доведеться виконати.

Тому важливий етап підготовки до ліквідації ФЛП – завершення юридичних відносин з партнерами, клієнтами і найманими робітниками, а також підготовка юридичної документації.

Покрокова інструкція, як закрити ФОП 3 група

Завершення роботи ФЛП відбувається в декілька етапів. Щоб провести закриття ФОП 3 група, необхідно:

  1. Подати державному реєстратору заяву про припинення діяльності фізичної особи-підприємця. Звертатися варто за місцем прописки, вказаному під час оформлення ФЛП, а також обов’язково взяти з собою паспорт. Але на це особливу увагу варто звернути всім, хто сумнівається, як закрити ФОП 3 група і з чого розпочати роботу.
  2. Скласти і подати річні звіти в податкову, якщо вони не були подані раніше. Коли ФЛП працював на єдиному податку – треба сплатити ЄСВ і єдиний податок за місяць, в якому було подано заяву про припинення державної реєстрації. А також погасити всі борги за цими податками (якщо такі є в наявності). Для платників за спільною системою – сплатити ЄСВ за місяць, в якому було подано заяву держреєстратору.
  3. Надати в податкову службу ліквідаційні звіти, що дозволяють закриття ФОП 3 група.
  4. Закрити рахунок в банку, якщо він був відкритий.

ФОП буде офіційно закритий, коли його засновник отримає відповідні документи у державного реєстратора і після перевірки податковою службою.

Це єдиний спосіб, як закрити ФОП 3 група: але процедуру можна не виконувати самостійно, а оформити довіреність на співробітників, які займуться підготовкою документів і спілкуванням з держслужбовцями.

Чому варто провести закриття ФОП 3 група з юридичною підтримкою

Тривала процедура вимагає постійної уваги і контролю. Помилки в оформленні податкових документів чи сплаті обов’язкових платежів можуть призвести до штрафів, тому до процесу ліквідації ФОП варто поставитися максимально відповідально. Юрист, який організує закриття ФОП 3 група, зекономить час замовника, гарантує результативність, а також позбавить від необхідності відвідувати державні установи та глибоко вивчати питання, як закрити ФОП 3 група.

Співробітництво з юридичною компанією «ENTIRE»

ЮК «ENTIRE» —  це оперативна допомога професіоналів зі значним досвідом роботи, що забезпечать оперативне закриття ФОП 3 група.

Ми гарантуємо якісне виконання процедури: клієнт сплачує за результат, а не тривалість роботи спеціаліста.

Можна бути впевненим в повній конфіденційності: особисті дані підприємця чи деталі фінансової документації ФЛП не будуть розголошені третім особам.

Тому з нами можна без проблем завершити закриття ФОП 3 група в найбільш стислі терміни і за оптимальною ціною, або ж абсолютно безкоштовно отримати відповіді на всі питання про те, як закрити ФОП 3 група в Україні.