Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 1229
Документи потрібні для закриття ФОП- картинка

Як і будь-яка юридичні процедура, закриття ФОП потребує правильно підготовлених документів. Від того, наскільки юридично правильно оформлений пакет паперів, залежить відсутність додаткових проблем і оперативність проведення роботи. Тому документи для закриття ФОП – основа, яку необхідно знати підприємцю, чий бізнес став нерентабельним чи потребує ліквідації з інших причин.

Які документи потрібні для закриття ФОП в Україні в 2023?

Щоб офіційно завершити роботу фізичної особи-підприємця, варто потурбуватися про наявність необхідних паперів, серед яких:

  1. Заява, надана державному реєстратору по формі 12. Можна попередньо ознайомитися з її змістом: бланк затверджений наказом Міністерства юстиції №3268/5 від 18.11.2016 року. Щоб заяву прийняли, необхідно мати з собою паспорт (посвідчення особистості);
  2. Заява на проведення перевірки податковою службою. Вона має бути подана не пізніше, ніж за 30 календарних днів після подачі заяви державному реєстратору;
  3. Звіти платника єдиного податку і ЄСВ. Це основні документи для закриття ФЛП, без їх наявності процедура не буде здійснена. Варто пам’ятати, що перед ліквідацією ФОП потрібно повністю сплатити податки, а також будь-які заборгованості, надавши документальні підтвердження. Також необхідно врахувати, що борги по обов’язкових платежах можуть обернутися штрафом і сплатою пені;
  4. Довідки про закриття банківського рахунку;
  5. Книга обліку податків і книга обліку платників;
  6. Договори на здійснення підприємницької діяльності, акти і рахунки. Підприємцю потрібно розірвати домовленості з партнерами, а також юридичні відносини з робітниками. Незавершені розрахунки можуть стати причиною судових позовів з боку кредиторів, найманих робітників і т.д.

Документи на закриття ФОП не повинні містити виправлення чи неточності, необхідна вимога до записів – їх читабельність.

Спеціалісти радять: перед тим як визначити, які документи потрібні для закриття ФОП, і готувати пакет офіційних паперів, варто повністю розрахуватися з обов’язковими платежами. При необхідності можна скористатися допомогою спеціалістів, адже якщо співробітники податкової служби знайдуть помилки чи визначать неповну сплату обов’язкових платежів, ліквідація ФОП стане тривалою процедурою, яка займе багато особистого часу і сил.

Документи для закриття ФОП: допомога ЮК «ENTIRE»

Щоб дізнатися, які документи потрібні для закриття ФОП, можна довго шукати інформацію самостійно, чи звернутися за безкоштовною консультацією спеціалістів ЮК «ENTIRE». Компанія надає послуги ліквідації ФОП за довіреністю на виконання процедури, тому документи для закриття ФЛП будуть підготовлені відповідно терміну і без затрат особистого часу підприємця.

Серед причин звернутися за допомогою до співробітників компанії:

Якщо виникло декілька питань про те, які документи потрібні для закриття ФОП, чи про особливості їх підготовки, можна безкоштовно отримати пораду спеціаліста, звернувшись до співробітників ЮК «ENTIRE». Також ми готові повністю підготувати документи на закриття ФОП чи допомогти лише з податковою документацією.