Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 1513
Як швидко закрити ТОВ без боргів - картинка

Незалежно від наявності боргів у ТОВ, процедура ліквідації товариства з обмеженою відповідальністю буде відбуватися однаково для тих, хто має боргові зобов’язання, чи повністю провів всі необхідні розрахунки.

Але важливо закрити ТОВ без боргів, адже процедура ліквідації не може бути завершеною до повного розрахунку з кредиторами, податковою і т.д.

Основні етапи, як закрити ТОВ без боргів самому:

  1. Прийняти рішення про ліквідацію, при наявності співзасновників оформити відповідний протокол.
  2. Подати заяву державному реєстратору.
  3. Звільнити найманих працівників.
  4. Подати заяву на перевірку в податкову.
  5. Сплатити заборгованості по обов’язкових платежах (за їх наявності).
  6. Повідомити кредиторів про закриття і провести необхідні розрахунки.
  7. Продати активи ТОВ і розділити їх відповідно до розміру корпоративних прав.
  8. Оформити ліквідаційний баланс ТОВ.
  9. Закрити рахунки в банку.
  10. Підготувати та здати в архів документи ТОВ, які підлягають тривалому зберіганню.
  11. Подати документи державному реєстратору для кінцевої ліквідації.

Це обов’язкова послідовність того, як швидко закрити ТОВ без боргів. У випадку заборгованості юридичної особи процедура буде тривати до того моменту, поки весь об’єм боргів не буде повернено кредитору.

Як закрити ТОВ без боргів: з чого почати

Перед тим як розпочати закриття ТОВ без боргів, на спільних зборах з обов’язковою присутністю співзасновників приймають рішення про ліквідацію. В протоколі про закриття необхідно визначитися з ліквідаційною комісією (ліквідатором), порядком і термінами закриття ТОВ. Якщо товариство з обмеженою відповідальністю має одного власника, він приймає рішення одноосібно.

Далі протокол (рішення) чи його завірену копію надають державному реєстратору. Це дає змогу ввести ТОВ в стан завершення діяльності.

Фінансові розрахунки як важливий етап ліквідації

Щоб швидко закрити ТОВ без боргів, потрібно вчасно виплатити заробітну плату найманим робітникам. При цьому важливо слідувати трудовому законодавству: заздалегідь попередити їх про заплановану ліквідацію.

Якщо у робітників будуть обґрунтовані фінансові і юридичні претензії до товариства з обмеженою відповідальністю, процедура ліквідації може стати тривалою та проблемною.

Далі подають заяву на аудиторську перевірку в податкову інспекцію. Важлива деталь, як швидко закрити ТОВ без боргів, – на момент ліквідації всі податки повинні бути сплачені 100%.

Якщо співробітниками податкової інспекції будуть нараховані штрафи чи пеня, вони також вимагають своєчасної сплати.

Закрити ТОВ без боргів неможливо, якщо не розрахуватися з кредиторами (за їх наявності). Попередньо їм повідомляють про заплановане закриття підприємства.

Для завершення фінансових питань, щоб закрити ТОВ, продають активи підприємства, а фінанси розділяють між власниками у відповідності до розмірів корпоративних прав.

Ще один етап, як закрити ТОВ без боргів, що пов’язаний з фінансами, – оформлення ліквідаційного балансу. До цього часу всі розрахунки вже мають бути здійснені, а з балансу підприємства зняті всі матеріальні активи.

Після підготовки ліквідаційного балансу необхідно закрити банківські рахунки.

Завершення процедури

Завершальний етап, як закрити ТОВ без боргів самому, – підготувати та здати в архів документи товариства з обмеженою відповідальністю, які підлягають тривалому зберіганню. Співробітники архіву надають відповідну довідку і, якщо відсутні заборони податкової та Пенсійного фонду, пакет документів передають державному реєстратору для завершення ліквідації. Після цього ТОВ можна вважати офіційно закритим.

Закрити ТОВ без боргів з юридичною компанією «ENTIRE»

Якщо Ви не знаєте, як закрити ТОВ без боргів самому, завжди можна звернутися до спеціалістів. Юридична компанія «ENTIRE» – це команда юристів зі значним досвідом роботи, які проведуть процедуру закриття в стислі терміни.

Можна закрити ТОВ без боргів і самостійно, звернувшись за допомогою лише на певному етапі процедури, яка є складною для клієнта, – ми гарантуємо підтримку в будь-якому випадку.

Серед додаткових причин закрити ТОВ без боргів в Києві с нашою підтримкою:

Можна звернутися за безкоштовною первинною консультацією, щоб отримати відповіді на всі питання, як закрити ТОВ без боргів самому, обговорити деталі співпраці, та домовитися про вартість послуг.