Що буде, якщо не закрити ПП в Україні - картинка

Питання «Що буде якщо не закрити ПП?» - є актуальним серед бізнесменів, які оформили приватне підприємство, але не використовують його для ведення бізнесу. Це передбачає, що в ПП немає обороту фінансів (нульовий баланс), відсутні кредитні зобов'язання. Якщо закрити підприємство в цьому випадку не поспішають, на те можуть бути кілька причин: нові плани або бізнес-ідеї, які вимагають часу на реалізацію, фінансові труднощі та т.д.

Але при цьому важливо пам'ятати, що буде якщо не закрити ПП в Україні в 2023. Адже є законодавчі нюанси, які регулюють оподаткування й обов'язкову звітність.

Є кілька варіантів роботи ПП, які визначають наслідки, що буде якщо не закрити ПП:

1. Підприємець здає нульову звітність і сплачує мінімальні податки

У цьому випадку не варто турбуватися про те, що буде якщо не закрити ПП. Для назви такого підприємства часто використовують визначення «заморожене». При необхідності ПП може почати повноцінну підприємницьку діяльність без фінансових втрат.

З негативних аспектів, що буде якщо не закрити ПП в Україні, - необхідність постійного контролю за поданням звітності та сплата мінімальної кількості податків. А це вимагає часу, відповідального ставлення і ретельної роботи з документацією. Для «замороженого» стану підприємства вигідно, щоб керівник і власник були однією особою: це дозволяє уникнути необхідності офіційного працевлаштування та виплати заробітної плати найманим працівникам.

2. Сплата податків і подання звітності ігнорується

У цьому випадку важливо знати, що буде якщо не закрити ПП в Україні, а засновник не платить податки та не здає звіти. У такого підприємства з кожним місяцем буде збільшуватися сума заборгованості перед державними органами, що надалі приведе до судових позовів з боку держави та неможливості закрити ПП без великих витрат.

Законодавство досить строго регулює проблеми несплати, в тому числі - за допомогою штрафів і пені.

Власник ПП несе відповідальність за його борги лише своїм внеском до статутного капіталу підприємства, але постійно мати справу з судовими органами - не найкращий варіант для спокійного життя.

А для керівника підприємства передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність за його діяльність, зокрема за підписані ним угоди.

Дізнатися, що буде якщо не закрити ПП, особливо актуально, якщо є зобов'язання перед кредиторами. В цьому випадку невиплата загрожує тривалими судовими розглядами.

Допомога ЮК «ENTIRE»

Якщо підприємство не було ліквідоване, питання «Що буде якщо не закрити ПП Київ» може стати причиною постійного занепокоєння. А це, у свою чергу, буде перешкоджати розвитку нових проектів. Набагато вигідніше вирішити, чи варто закрити ПП, з підтримкою професіоналів.

Фахівці ЮК «ENTIRE» проаналізують Вашу ситуацію, пояснять, що буде якщо не закрити ПП в даному випадку і як запобігти проблемі.

Переваги підтримки юристів:

  • індивідуальний підхід до кожної ситуації;
  • пошук оптимального рішення (допомога в закритті ПП, або контроль сплати податків і подання звітності);
  • оперативність;
  • доступна вартість послуг;
  • великий досвід роботи та конфіденційність інформації.

Юридична допомога допоможе запобігти проблемі, або ж мінімізувати її наслідки для засновника.

З нами можна швидко закрити підприємство: від можливості провести процедуру за кілька днів до більш тривалої і дорогої ліквідації ПП від 3-х до 6-ти місяців.

Підтримка юристів також допоможе залишити його в «замороженому» стані без ризиків.

Якщо з'явилися сумніви, чи варто закрити підприємство, або як організувати його роботу без фінансового обороту, можна звернутися за короткою безплатною юридичною консультацією фахівців.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!