Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 895
Як закрити ПП на загальній системі - картинка

Перед тим як закрити ПП на загальній системі, варто знати особливості процедури ліквідації підприємства, його основні етапи. Стандартний термін закриття ПП самостійно – від 2-х місяців, тому варто ретельно дотримуватися юридичної процедури: це дозволить не розтягнути ліквідацію на невизначений час, уникнути ускладнень.

Основні етапи того, як закрити ПП на загальній системі:

  1. Оформлення рішення про ліквідацію на зборах власників.
  2. Звільнення співробітників з виплатою заробітної плати.
  3. Надання рішення про ліквідацію держреєстратору, щоб почати закриття ПП на загальній системі.
  4. Підготовка заяви на проведення аудиторської перевірки в податкову інспекцію.
  5. Сплата податків і заборгованостей.
  6. Розрахунки з кредиторами (з попереднім повідомленням про ліквідацію).
  7. Продаж активів підприємства.
  8. Оформлення ліквідаційного балансу ПП і закриття банківських рахунків.
  9. Здача документів в архів.
  10. Повторне звернення до державного реєстратора з пакетом документів.

Ця послідовність є основою, як закрити ПП на загальній системі.

Закриття ПП на загальній системі: з чого почати

Для початку процедури проводять збори співвласників з оформленням відповідного протоколу. Визначають членів ліквідаційної комісії або однієї людини, який буде проводити закриття ПП на загальній системі. Також обговорюється порядок процедури та терміни, в які потрібно закрити підприємство.

Якщо ПП має одного власника, він приймає рішення закрити бізнес самостійно.

Перед тим як закрити ПП на загальній системі, потрібно звільнити найманих працівників з обов'язковою виплатою зарплати. При цьому важливо дотримуватися норм трудового законодавства.

Далі протокол (рішення) або його нотаріально завірену копію надають державному реєстратору.

Як закрити ПП на загальній системі без боргів

Якщо підприємство має заборгованість, його можна закрити, лише погасивши борги, в тому числі – сплативши податки державі.

Тому наступні етапи, як закрити ПП на загальній системі, –  заява на проведення аудиторської перевірки податковою службою, виплата обов'язкових платежів, а при необхідності – штрафів і пені.

Закриття ПП на загальній системі передбачає розрахунки з кредиторами, з попередніми офіційним інформуванням їх про намір закрити підприємство.

Після продають активи ПП, а отримані кошти поділяють між співвласниками відповідно до законодавства. Також слід закрити рахунки підприємства в банку.

Завершує фінансові питання того, як закрити ПП на загальній системі, оформлення ліквідаційного балансу.

Як завершити закриття ПП на загальній системі?

На завершальному етапі того, як закрити ПП на загальній системі, потрібно здати в архів документи, що підлягають тривалому зберіганню. Натомість отримують відповідну довідку і, разом з іншими документами, надають державному реєстратору. Але цю частину процедури можна виконати лише в разі відсутності заборон податкової інспекції та Пенсійного фонду.

Останній етап, що передбачає закриття ПП на загальній системі, це підготовка заяви про припинення державної реєстрації юридичної особи в результаті її ліквідації. Для цього використовують форму №7 заяви, затверджену наказом Мін'юсту №3268 / 5 від 18 листопада 2016 року.

Як закрити ПП на загальній системі швидко і без проблем?

Щоб закрити підприємство, вигідно звернутися до фахівців. Співробітники ЮК «ENTIRE» гарантують безкоштовну консультацію і якісне виконання роботи за доступною вартістю. Є кілька варіантів: експрес закриття ПП в максимально короткі терміни та стандартне закриття підприємства за найкращою ціною.

У будь-якому випадку клієнт може розраховувати на індивідуальний підхід до юридичної ситуації, ретельність роботи та конфіденційність особистої інформації. А також – може самостійно переконатися в професіоналізмі співробітників компанії.