Як закрити ПП, якщо діяльність не велася - картинка

Багатьох цікавить, як закрити ПП якщо діяльність не велася: чи можна скоротити кількість документів для ліквідації і час проведення процедури. Але, все залежить від того, чи були вчасно подані нульові звіти і сплачені мінімальні податки. В іншому випадку, щоб закрити підприємство, буде потрібно багато зусиль і фінансових вкладень. Законодавство передбачає певну послідовність етапів.

Щоб закрити ПП, якщо діяльність не велася, підприємцю потрібно:

  1. На зборах власників прийняти рішення про ліквідацію ПП, оформивши протокол. Це перший етап того, як закрити ПП якщо діяльність не велася (Україна, 2023). У протоколі повинні бути вказані члени ліквідаційної комісії або людина, яка одноосібно бере на себе виконання цих обов'язків, порядок і терміни закриття.
  2. Звернутися до державного реєстратора, щоб ввести ПП у стан припинення діяльності.
  3. Розірвати трудові договори з найманими працівниками відповідно до трудового законодавства.
  4. Підготувати заяву для аудиторської перевірки в податковій.
  5. Розрахуватися з податками, заборгованостями і т.д.
  6. Завершити юридичні відносини з кредиторами (виплатити боргові зобов'язання).
  7. Продати активи підприємства і розділити фінанси між власниками.
  8. Оформити ліквідаційний баланс діяльності підприємства.
  9. Закрити банківські рахунки.
  10. Здати в архів документацію для тривалого зберігання, отримати довідку про її прийняття.
  11. Звернутися до державного реєстратора, щоб остаточно закрити ПП, оформивши заяву про припинення державної реєстрації.

Коли діяльність не велася, немає необхідності розраховуватися з кредиторами і працівниками, а також продавати активи підприємства, яке спочатку мало нульовий баланс.

Якщо Ви не знаєте, як закрити ПП якщо діяльність не велася, варто дотримуватися правильної послідовності ліквідації бізнесу. Це запорука швидкого завершення процедури і відсутносты додаткових проблем.

Як вчасно здана нульова звітність впливає на терміни закриття?

Те, як закрити ПП якщо діяльність не велася, багато в чому залежить від своєчасної здачі нульової звітності та сплати мінімальних податків. Якщо підприємець виконував ці вимоги, закрити підприємство буде набагато простіше. Перевірка такої звітності з фінансової діяльності в податковій не займе багато часу. Також підприємець не буде втрачати час і гроші, виплачуючи штрафи і відновлюючи податкову звітність.

Чому важливо звертати увагу на деталі?

Важливий момент щодо того, як закрити ПП якщо діяльність не велася, - це уважно поставитися до всіх нюансів оформлення документів. У тому числі й документації, яку потрібно здати в архів. Вона є гарантією того, що згодом до ПП не з'явиться претензій, а в разі конфліктних ситуацій можна буде звернутися до відомостей з архіву.

Як закрити ПП, якщо діяльність не велася: допомога юристів

Щоб закрити в 2023 в Україні підприємство, яке не вело діяльності, можна пройти всю процедуру самостійно. Але тривалість закриття ПП становить понад 2-х місяців: це вимагає постійного контролю, періодично - прямої участі підприємця. Більш вигідний варіант того, як закрити ПП якщо діяльність не велася, - це послуги ЮК «ENTIRE».

Серед причин для співпраці - доступні ціни, досвідчені юристи та гарантія якісного виконання роботи. Можна бути впевненим в індивідуальному підході до кожної ситуації: при необхідності, співробітники виконають лише частину роботи - один етап, з яким виникли труднощі.

Додаткові переваги - можливість отримати коротку первинну консультацію з відповіддю на питання, що цікавлять, серед яких, - як закрити ПП якщо діяльність не велася.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!