Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 1086
Як захиститись в суді від незаконного стягнення штрафу - картинка

Юридична фірма «Абсолют» має значний досвід вирішення складних справ та захисту клієнтів, якими є юридичні та фізичні особи. В листопаді 2019 року у нас з’явився ще один привід для гордості – представлення інтересів та захист клієнта, який зберіг нашому клієнту від незаконного стягнення 10 000 000 грн.

Державне підприємство «Завод 410 цивільної авіації» звернулось до Юридичної фірми «Абсолют» з пропозицією співробітництва. Завданням було, захист інтересів підприємства, шляхом оскарження в судовому порядку податкового повідомлення-рішення за позовом до Державної фіскальної служби.

Адже під час перевірки заводу фіскальною службою, податківцями було допущено грубі процесуальні порушення та ігнорування наданих представниками заводу документів та інформації стосовно особливості діяльності такої структури, внаслідок чого держслужбовці дійшли висновку, що підприємство здійснювало фіктивні товарні та фінансові операції.

Не погодившись з результатами перевірки та повідомленням-рішенням Державної фіскальної служби, через адвокатів ЮФ «Абсолют», «Завод 410 ЦА» звернулися до суду з позовом про визнання податкового повідомлення-рішення незаконним та скасування грошового стягнення. Для підтвердження фактів реального здійснення господарських операцій підприємством, адвокати сформували та надали суду підтвердження реальності фінансових операцій та товарного руху, а також виконали всі необхідні дії з представлення свого клієнта у  відповідності до процесуальних вимог чинного законодавства. Результатом професійного правничого захисту стало скасування податкового рішення на суму 10 000 000 грн.

Було винесено відповідне рішення Окружного адміністративного суду м. Києва від 07.10.2019 р. по справі №826/14116/18.

Не погодившись з рішенням суду першої інстанції, представники ДФС звернулись до Шостого Апеляційного адміністративного суду, де колегія суддів також за результатами слухання, завдяки твердої позиції адвокатів ЮФ «Абсолют», винесла постанову, якою лишила рішення суду першої інстанції без змін, оголосивши остаточну перемогу у справі наших адвокатів.

Відміна стягнення Державної фіскальної служби стала спільною перемогою, якій передувало чимало хвилювань наших клієнтів. На жаль, щоб відстояти свої права, часто не обійтись без професійної підтримки. Набагато простіше вказати на недоліки роботи, ніж довести відсутність суттєвих помилок та зумисних зловживань. Всього декілька перевірок із поспішними рішеннями можуть призвести до втрати репутації підприємства, яка формувалася десятиліттями.

Тож радіючи нашим перемогам, ми не забуваємо, скільки ще подібних ситуацій потребують кваліфікованого юридичного захисту. І скільки підприємств не зможуть його отримати, звернувшись до розрекламованих «фейкових» юридичних компаній.

Дійсно професійний захист, та своєчасний аналіз ситуації, завжди призводить до зберігання більших сум, ніж економія на своїй юридичній безпеці. Тож для кожного підприємства чи підприємця є вибір: обрати надійних партнерів та зберегти репутацію та кошти чи в результаті отримати суттєвий удар по своєму фінансовому становищу.