Чи можна закрити ПП в іншому місті - картинка

Чи можна закрити ПП в іншому місті (Україна) – поширений запит, адже часто підприємство зареєстроване і знаходиться в населеному пункті, віддаленому від місця проживання засновника. Основна особливість того, як закрити ПП в іншому місті, – необхідність провести основні етапи процедури за місцем реєстрації. Це передбачає звернення до державного реєстратора і перевірку податкової в тому населеному пункті (і його районі, якщо мова про велике місто), де офіційно розташоване ПП.

Правильна послідовність того, як закрити ПП в іншому місті, є стандартною:

  1. Проведення зборів власників підприємства для прийняття рішення про ліквідацію ПП. У відповідному протоколі визначаються з ліквідаційною комісією, термінами, необхідними щоб закрити ПП, і порядком проведення процедури.
  2. Надання протоколу загальних зборів або його нотаріально засвідченої копії державному реєстратору за місцем реєстрації підприємства.
  3. Звільнення всіх найманих працівників. При цьому потрібно повністю розрахуватися з працівниками, оформити закінчення трудових відносин відповідно до законодавства. Вони не повинні мати юридично обґрунтованих претензій до роботодавця.
  4. Підготовка заяви на аудиторську перевірку в податкову інспекцію.
  5. Повна сплата всіх податків і заборгованостей, в тому числі - пені (при її наявності).
  6. Повідомлення кредиторів про те, що планується закрити ПП. Розрахунки по кредитах.
  7. Продаж активів підприємства і розділ фінансів між співзасновниками. Процедура проводиться відповідно до обсягу корпоративних прав.
  8. Оформлення ліквідаційного балансу підприємства.
  9. Обнулення рахунків в банку. Їх також необхідно закрити.
  10. Здача в архів документів, які передбачають тривале зберігання. Це допоможе уникнути можливих претензій від юридичних осіб після того, як було закрите ПП в іншому місті.
  11. Повторне звернення до державного реєстратора. Це є завершальним етапом того, як закрити ПП в іншому місті. Держслужбовцю надають довідку з архіву про прийняті документи, заповнюють заяву про припинення державної реєстрації юридичної особи як результат його ліквідації. Дізнатися про зміст бланка можна заздалегідь: використовують стандартну форму №7 заяви, затверджену наказом Мін'юсту №3268 / 5 від 18.11.16 року.

Якщо Ви сумніваєтеся, чи можна закрити ПП в іншому місті, варто поетапно пройти процедуру. Вона є досить тривалою: термін ліквідації підприємства більше 2-х місяців. Тривалість закриття залежить від фінансового обороту, кількості трудових договорів, відсутності помилок у звітній документації тощо

Чи можна закрити ПП в іншому місті без особистої присутності?

Оскільки процедура ліквідації ПП є тривалою, а подача документів повинна бути проведена за місцем реєстрації підприємства, актуальним стає питання чи можна закрити ПП в іншому місті без особистої участі. Для цього можна скористатися послугами представників, які проведуть процедуру за дорученням.

Це вигідно, адже дає можливість:

  • не витрачати фінанси на численні поїздки в місто, де зареєстроване ПП;
  • уникнути хвилювань через неможливість вчасно подати документи;
  • не витрачати час, який можна витратити на більш актуальні справи.

Закрити ПП в іншому місті зручно за допомогою представника, але це також може бути причиною додаткових хвилювань. Адже безвідповідальне ставлення ліквідатора до процедури здатне спровокувати більш тривале проведення ліквідації, а також помилки в документації, несвоєчасну сплату податків, що стає причиною штрафів.

Якщо Ви сумніваєтеся, чи можна закрити ПП в іншому місті без ризиків, варто скористатися послугами фахівців.

Співпраця з кваліфікованими юристами – гарантія якісно виконаної роботи, а також того, що не потрібно буде вивчати нюанси, як закрити ПП в іншому місті самостійно.

Як закрити ПП в іншому місті України за допомогою ЮК «ENTIRE»?

Співробітники компанії розуміють, скільки дискомфорту може принести необхідність закрити підприємство в іншому місті. Це тривала і досить складна процедура, якщо ПП активно функціонувало з оборотом фінансів і залученням найманих працівників. Щоб не витрачати час, вигідно закрити ПП в іншому місті за підтримки ЮК «ENTIRE».

Серед переваг компанії:

  • великий досвід проведення аналогічних робіт;
  • документально оформлене співробітництво, що є гарантією безпеки для сторін;
  • захист особистих даних клієнтів;
  • індивідуальний підхід до кожної ситуації;
  • оперативність і юридична правильність виконання роботи.

Особливу увагу приділено доступній вартості послуг, незалежно від міста, адже відсутність націнок є основою для довіри клієнтів.

Зручно отримати безкоштовну консультацію, чи можна закрити ПП в іншому місті у Вашому випадку, а також обговорити особливості процедури.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!