Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 7701
Скільки коштує ліцензія на продаж алкоголю - картинка

Скільки коштує ліцензія на алкоголь – інформацію буде цікаво дізнатися тим, хто запланував відкрити точку продажу спиртних напоїв, або шукає варіанти для прибуткового бізнесу. Те, скільки коштує ліцензія на продаж алкоголю, також впливає на собівартість організації бізнесу, тому важливо дізнатися ціну заздалегідь.

Скільки коштує ліцензія на алкоголь в Україні в 2023?

Ціна ліцензіїце сума вартості касового апарату і адміністративних зборів.

Касовий апарат не має фіксованої ціни - існують різні моделі, що відрізняються якістю і функціоналом. Тому вартість пристрою може бути в діапазоні від 5000 грн до 20000 грн.

Сума адміністративних зборів залежить від місця розташування вашого підприємства:

  • в містах за ліцензію на торгівлю алкогольними напоями потрібно заплатити 8000 грн, з розрахунку на один касовий апарат;
  • в сільській місцевості (селищах і селах) те, скільки коштує алкогольна ліцензія, буде відрізнятися. Ціна буде знижена на 500 грн на роздрібну торгівлю алкоголем.

Але в суму того, скільки коштує ліцензія на продаж алкоголю в Україні, не входить торгівля сидром та перрі. За своєю оригінальною рецептурою сидр є напоєм із збродженого яблучного соку, перрі - з грушевого. Натуральні напої містять від 5 до 8,5% алкоголю. Якщо ці напої створені без додавання спирту, документація коштує значно дешевше.

Сидр і перрі без алкогольних добавок вимагають окремої ліцензії, яка коштує 780 грн. Скільки коштує дозвільна документація на торгівлю такими напоями, не залежить від місця розташування підприємства. Ціна буде однаковою як в сільській місцевості, так і в містах.

Чому варто заздалегідь подбати про документацію?

Реалізовувати алкогольну продукцію в будь-яких обсягах без ліцензії категорично заборонено у будь-якому випадку.

Згідно з чинним законодавством України, при доказі факту торгівлі без необхідної дозвільної документації, проводиться конфіскація товару, а також виручки, отриманої від продажу алкоголю. Також буде виписаний штраф в розмірі від 850 до 3400 грн.

При появі проблем з законодавством те, скільки коштує ліцензія на торгівлю алкоголем, не здаватиметься значною сумою. Адже обсяг збитків і хвилювання, які супроводжують призначення адміністративних покарань, обійдеться підприємцю дорожче, ніж правильна підготовка заздалегідь.

Щоб те, скільки коштує ліцензія на алкоголь в Україні, не стало додатковим збитком, варто заздалегідь спланувати витрати, щоб вкладення себе виправдали.

Ліцензія на продаж алкоголю в барах, кафе: чи потрібно оформляти

Оформлення дозвільної документації на алкоголь не має винятків. Дізнатися, скільки коштує ліцензія на алкоголь, і підготувати її перед початком продажу спиртних напоїв, потрібно незалежно від місця і способу реалізації.

Тому ліцензія потрібна і в місцях громадського харчування - кафе, ресторанах, барах, нічних клубах і т. п. При цьому, оборот не має істотного значення: його враховують лише під час залучення до адміністративної відповідальності.

Важливо уникати фальсифікату: якщо факти продажу такого продукту будуть доведені, проблеми з органами виконавчої влади не залежатимуть від наявності документації.

Допомога кваліфікованих юристів

Щоб дізнатися, скільки коштує ліцензія на продаж алкоголю в Україні в 2023, можна звернутися до фахівців. Юристи допоможуть дізнатися точну ціну, а при необхідності - самостійно оформити документацію. Це вигідно, адже професіонали заощадять особистий час клієнта, позбавлять від зайвих хвилювань, а також дозволять уникнути проблемних ситуацій.

Допомога юристів стане основою для створення прибуткового бізнесу і його розвитку. Адже визначити, скільки коштує ліцензія на алкоголь в Україні, - всього лише початок організації вашого підприємства.

Переваги співпраці з ЮК «ENTIRE»

Юридична компанія «ENTIRE» надає безкоштовні консультації, під час яких обмовляється, скільки коштує ліцензія на продаж алкоголю, а також особливості процедури її отримання. Можна замовити виконання послуг фахівцями.

Серед додаткових аргументів для співпраці:

Визначити, скільки коштує ліцензія на продаж алкоголю з урахуванням підтримки юристів буде дорожче, ніж самостійне виконання робіт. Але це виправдовує оперативність і економію часу, а також професійне консультування.

Якщо Вам потрібно дізнатися, скільки коштує ліцензія на торгівлю алкоголем в 2023, або виникли якісь запитання, завжди можна звернутися до наших юристів за безкоштовним консультуванням або комплексної допомогою.