Як отримати ліцензію на алкоголь - картинка

Як отримати ліцензію на алкоголь - актуальна проблема, яка супроводжує початок роздрібної торгівлі алкогольними напоями. При цьому оформляти документацію необхідно і тим, хто реалізує спиртне в ресторанах, барах, супермаркетах, невеликих торгових точках і т .п. Щоб отримати ліцензію на алкоголь, необхідно пройти процедуру реєстрації, тривалість якої в середньому становить 10 днів.

Основні етапи того, як отримати ліцензію на алкоголь в 2023:

  1. Придбати касовий апарат і зареєструвати його з обов'язковим опломбуванням пристрою.
  2. Отримати свідоцтво про реєстрацію касового апарату.
  3. Підготувати заяву про отримання ліцензії на торгівлю спиртним в органи Державної фіскальної служби України.
  4. Надати органу ліцензування необхідні документи для реєстрації відповідно до чинного законодавства України.
  5. Разом із заявою на отримання ліцензії надати квитанцію про оплату арбітражного збору.

Все це необхідно виконати вчасно, щоб отримати ліцензію на продаж алкоголю. Варто звернути увагу, що вартість процедури буде різнитися для точок продажу, які знаходяться в невеликих населених пунктах і в містах. Для сільської місцевості ціна реєстрації становитиме 500 грн, для торгівлі алкоголем у великих містах – 8000 грн.

Підготовка до отримання ліцензії

В основі того, як отримати ліцензію на продаж алкоголю, – придбання касового апарату і його реєстрація в органах Державної податкової служби. Для цього подають відповідну заяву в онлайн-режимі (через Особистий кабінет користувача-платника податку). Також можна скористатися стандартною письмовою заявою.

Далі держслужбовці вилучають касовий апарат, підключають до еквайєру та опломбують його. Про це складають відповідний акт і довідку, яку передають в органи фіскальної служби. Ця процедура необхідна, щоб отримати ліцензію на продаж алкоголю, і триває не більше 3-х днів.

По її завершенні, у держслужбовців є 1-2 дні, щоб видати підприємцю його свідоцтво про реєстрацію.

Плануючи покупку касового апарату, щоб отримати ліцензію на алкоголь, варто звернути увагу на те, що вартість моделей різниться. Можна придбати касовий апарат вартістю від 5-ти до 20-ти тисяч грн.

Ліцензія на алкоголь: як отримати документи без проблем

Після того як касовий апарат придбаний і зареєстрований, потрібно перейти до наступних етапів того, як отримати ліцензію на продаж алкоголю – надати заяву та необхідну документацію для ліцензування в органи Державної фіскальної служби.

Важливий нюанс того, як отримати ліцензію на торгівлю алкоголем, – наявність приміщення торговельною площею не менше 20 квадратних метрів.

Отримати дозвіл на реалізацію алкоголю можна не більше, ніж на 1 рік. При цьому, об'єкт не повинен знаходитися на території освітніх установ, а також в приміщеннях, які належать до сфери охорони здоров'я.

Чому не можна порушити процедуру?

Законодавством передбачено штраф за відсутність ліцензування. Він варіюється від 850 до 3400 грн, але також може бути вилучена продукція і прибуток від її реалізації.

Тому потрібно знати, як отримати ліцензію на алкоголь в Україні, і не зволікати із проведенням такої процедури.

Коли необхідна допомога юристів?

Отримати ліцензію на алкоголь можна і без допомоги професійних юристів. Але процедура вимагає знання законодавства і його нюансів. Наприклад, під час започаткування підприємницької діяльності може знадобитися кілька дозвільних документів для різних точок продажу, або документацію потрібно доповнити ліцензією на продаж тютюнових виробів.

Якщо клієнт не знає, як отримати ліцензію на алкоголь, йому вперше доведеться зайнятися оформленням документації на реалізацію алкоголю, або ж не вистачає часу для проведення всіх етапів процедури, можна скористатися підтримкою досвідчених юристів.

Послуги ЮК «ENTIRE»

Юридична компанія «ENTIRE» – це професійна допомога кваліфікованих співробітників, що дозволяє отримати оформити документацію без зайвої витрати часу, хвилювань і вивчення законодавства.

Юристи виконують всю роботу самостійно: клієнту достатньо домовитися лише про надання послуг.

Серед причин отримати ліцензію на алкоголь з підтримкою юристів компанії «ENTIRE»:

  • великий досвід роботи та гарантія професіоналізму співробітників;
  • оперативність виконання поставлених завдань;
  • індивідуальний підхід до кожної ситуації;
  • відсутність прямої участі клієнта в процедурі.

Якщо Ви не знаєте, як отримати ліцензію на торгівлю алкоголем, можна звернутися за безкоштовною первинною консультацією до фахівців або домовитися про співпрацю.

Компанія «ENTIRE» забезпечує доступну вартість послуг завдяки великому досвіду, раціональному розподілу робочого часу і наявності постійних клієнтів.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!