Як отримати ліцензію на будівництво в Україні - картинка

Те, як отримати ліцензію на будівництво, часто цікавить спеціалізовані компанії. Адже цей документ є основою для розвитку бізнесу – дозволяє брати участь в тендерах на будівництво, виконувати складні та дорогі замовлення, ефективно рекламувати свої послуги. Наявність ліцензії позитивно впливає на імідж компанії, її рейтинг серед конкурентів.

Основні етапи того, як отримати будівельну ліцензію в 2023:

  1. Отримати консультацію досвідченого юриста.
  2. Визначитися з переліком робіт, які Ваша компанія має намір виконувати згідно з класифікатором.
  3. Узгодити перелік будівельних видів діяльності з юристом.
  4. Скласти пакет необхідних документів.
  5. Подати заявку.
  6. Надати інформацію про об'єкт господарювання.
  7. Пройти комісію в ДАБІ.
  8. Офіційно отримати ліцензію на будівництво.

Послідовність дій, як отримати ліцензію на будівельні роботи, знадобиться не один раз:

Перший раз документ видають терміном на 3 роки, при повторному оформленні його можна отримати на 5 років.

Навіщо потрібна консультація юриста?

Клієнт повинен бути впевнений, що йому необхідна ліцензія. Адже цей документ потрібен для будови та реконструкції об'єктів IV та V категорій складності. До них відносяться будівлі, що передбачають одночасне перебування в них 300 і більше осіб, а також можуть стати причиною фінансових втрат на суму більше ніж 15 000 мінімальних окладів. Наприклад, до них відносяться вокзали, навчальні заклади (школи, дитячі садки, дитячі табори), торгово-розважальні центри та ін.

Якщо підприємець планує такі види робіт, йому необхідно знати, як отримати ліцензію на будівництво в Україні. Перспективи отримання документа з ним обговорить юрист, який проаналізує ситуацію, і заздалегідь попередить, якщо є можливості для позитивного результату.

Він допоможе з основою того, як отримати ліцензію на будівельну діяльність, – вибором переліку робіт згідно з класифікатором.

Пакет документів для отримання ліцензії

Докладніші відомості про процес процедури, як отримати будівельну ліцензію в Україні в 2023, передбачають підготовку пакета документації. У ньому повинні бути:

  • заява для видачі ліцензії. Юридичні особи вказують інформацію про підприємство, його місцезнаходження, ідентифікаційний код, банківські реквізити та контактні дані. Фізичним особам необхідні ті ж відомості, але замість інформації про підприємство вони надають особисті дані;
  • перелік робіт, який планує виконувати заявник;
  • копія довідки про внесення до Єдиного державного реєстру, завірена нотаріально, або з печаткою і підписом органу, що видав документ. Також потрібно отримати виписку з ЄДР;
  • інформація про матеріальну базу (техніку) з копіями технічних паспортів, відомості про технології проведення робіт, наявності кваліфікованих співробітників із зазначенням професійного рівня, їхні дипломи, сертифікати та ін. Це один зі складних етапів того, як отримати ліцензію на будівництво. Навіть при наявності зразка, зміст і перелік документації буде різнитися для кожного клієнта;
  • відомості про нормативно-технічну базу, інформаційно-правове забезпечення, а також наявність системи контролю якості виконаних завдань;
  • результати експертизи, які отримують пізніше подачі основного пакету паперів.

Щоб отримати будівельну ліцензію, необхідно зібрати значний обсяг документації, а за відсутності однієї або декількох паперів потрібно зайнятися їх підготовкою. Тому в основі того, як отримати ліцензію на будівництво, – допомога досвідчених юристів. Це допоможе заощадити час, позбутися від зайвих хвилювань і бути впевненим в результаті.

Скільки часу потрібно, щоб отримати дозвіл на будівництво?

Якщо отриманням документа займаються професіонали, можна оформити ліцензію в короткі терміни – від 14-ти робочих днів до декількох місяців. Це залежить від безлічі факторів, але якщо немає в наявності одного або декількох документів, або вони оформлені з юридичними помилками, процедура може тривати значно довше.

Універсальної поради, як отримати ліцензію на будівництво швидше, не існує. Адже рішення приймає не один орган. Наприклад, час роботи ліцензійної комісії над документацією до 10-ти днів. А це лише частина процедури.

Отримати ліцензію на будівництво буде складніше, якщо помилки чи невідповідності були виявлені органом ліцензування. У цьому випадку, щоб отримати ліцензію, доведеться почати процедуру заново.

Переваги послуг ЮК «ENTIRE»

Юридична компанія «ENTIRE» пропонує професійну юридичну допомогу для тих, хто не знає, як отримати ліцензію на будівництво в Україні в 2023, або не хоче витрачати час і сили на роботу з офіційними паперами та звернення до чиновників. Юристи компанії виконають роботу самостійно, без прямої участі клієнта.

Серед переваг співпрацідоступна ціна, висока якість і оперативність роботи, індивідуальний підхід до кожної ситуації, конфіденційність даних про клієнта.

Можна звернутися за безкоштовною первинною консультацією, під час якої (поставити питання, дізнатися, як отримати ліцензію на будівництво, або домовитися про подальшу співпрацю.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!