Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 2014
Скільки коштує будівельна ліцензія в Україні - картинка

Дізнатися, скільки коштує будівельна ліцензія, актуально для підприємців, які займаються будівництвом, і планують розвивати свій бізнес, працюючи з будівлями IV і V категорій складності. Будівельна ліцензія дає можливість брати участь в тендерах і виконувати дорогі замовлення, але для її оформлення необхідно пройти складну процедуру й оплатити вартість дозвільного документа.

Щоб визначити, скільки коштує отримати будівельну ліцензію в Вашому випадку, необхідно підсумувати:

  1. Обов'язковий державний внесок в розмірі мінімального прожиткового мінімуму, що становить з 1 січня 2023 року – 2589 грн.
  2. 500 грн, які сплачують органу ліцензування (Державній архітектурно-будівельній інспекції) за розгляд заяви.
  3. Оформлення юридичної особи, якщо підприємець не зареєстрований.
  4. Вартість юридичної підтримки.

Фіксованої вартості того, скільки коштує будівельна ліцензія в Україні в 2023, не існує. Сума різниться в залежності від обсягу робіт, а також наявності додаткових ускладнень (наприклад, відсутності необхідних документів).

Як час оформлення документів впливає на їх вартість?

Отримати будівельну ліцензію можна в короткі терміни: від 1,5 тижнів до 1,5 місяців. На це не впливає те, скільки коштує ліцензія на будівництво: фінансові вкладення не прискорять процедуру. Державні збори є стандартними для всіх, а ціна послуг юристів варіюється: на неї впливає наявність офіційних паперів для збору пакету документів.

Якщо документальна база не є достатньою і не дає гарантій на отримання будівельної ліцензії, юристам необхідно зайнятися її підготовкою. Найбільш поширені проблеми інформація про матеріально-технічну базу. Для цього потрібно зібрати інформацію про співробітників, підготувати документальне підтвердження їх кваліфікації.

Скільки коштує ліцензія на будівельні роботи, залежить і від необхідності підготовки юристом документації на техніку, яка є в наявності, а також відомостей про інформаційно-правове забезпечення підприємства.

Як заощадити на отриманні будівельної ліцензії?

Найпоширеніший варіант – не користуватися допомогою фахівців. Але таке рішення має недоліки – процедура потребує вивчення «будівельного» законодавства, а підготовка всього обсягу документації займе значну кількість часу. До того ж, помилки в паперах, які виявить ліцензійна комісія, можуть стати причиною повторного проведення процедури.

Тому важливо вибрати правильну юридичну компанію, яка забезпечить професійне виконання робіт за доступною ціною.

Переваги співпраці з ЮК «ENTIRE»

Юридична компанія «ENTIRE» має великий досвід виконання аналогічних завдань. Фахівці пропонують попередню безкоштовну первинну консультацію, під час якої можна дізнатися, скільки коштує будівельна ліцензія, уточнити деталі або домовитися про співпрацю.

Серед причин скористатися послугами компанії:

Отримати дозвіл на будівництво IV і V категорій складності можна на обмежений термін: 3 роки при першому отриманні будівельної ліцензії, 5 років – при повторному. Тому варто співпрацювати з надійною компанією, до фахівців якої завжди можна звернутися повторно, після закінчення зазначеного часу. А вигідна ціна дозволяє не турбуватися, скільки коштує будівельна ліцензія в Україні в 2023. У будь-якому випадку, пропозиція буде вигідною для клієнта, і гарантує відсутність зайвих хвилювань, а також швидкий результат роботи.