Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 2161
Чи потрібна ліцензія на обслуговування пожежної сигналізації? - картинка

Питання, чи потрібна ліцензія на обслуговування пожежної сигналізації, актуальне для більшості державних та приватних підприємств, адже всі громадські місця (будівлі та офіси) повинні бути обладнані системами оповіщення про появу осередків пожежі. І якщо в державних структурах цієї норми не завжди дотримуються, то перевірка співробітниками МНС приватного бізнесу може спричинити неприємні наслідки.

Тому отримання ліцензії на обслуговування пожежної сигналізації являється необхідною умовою для монтажу системи сповіщення при появі осередків пожежі, а також подальшого обслуговування обладнання.

Законодавча база, що регулює необхідність ліцензування

Щоб встановити систему і проводити обслуговування пожежної сигналізації, ліцензія являється необхідним документом. Вона передбачена наступними нормативно-правовими актами для проведення діяльності, пов’язаної з монтажем і обслуговуванням пожежної сигналізації:

  1. Закон України «Про ліцензування видів господарської діяльності».
  2. Постанова Кабінету Міністрів України № 609 від 05.08.2015 року «Про затвердження переліку органів ліцензування і втрату юридичної сили окремих указів Кабінету Міністрів України».
  3. Указ Кабінету Міністрів України № 852 від 23.11.2016 року «Деякі питання ліцензування господарської діяльності з наданням послуг і виконання робіт протипожежного призначення».

В цих документах вказані види об’єктів, в яких передбачено наявність пожежної сигналізації, процедура оформлення ліцензії, її монтаж і обслуговування, а також вимоги до співробітників, які зможуть оформити ліцензію для виконання робіт.

Відповідальність за відсутність ліцензії

У випадку здійснення господарської діяльності без ліцензії у відношенні суб’єктів господарювання, призначають штраф у розмірі від 17 000 до 34 000 грн.

Після цього все ж доведеться потурбуватися про те, щоб була отримана ліцензія на обслуговування пожежної сигналізації.

Але виконання робіт з наявністю дозвільної документації – не просто формальність. Адже правильність монтажу й обслуговування пожежної сигналізації являється запорукою безпеки як працівників підприємства, так і відвідувачів.

Попри значну кількість вимог під час оформлення ліцензії на обслуговування пожежної сигналізації, процедура не є тривалою. Але уникнути зайвих турбот можна лише за допомогою досвідченого юриста, який займеться документацією.

Послуги ЮК «ENTIRE»: чому вигідно отримувати ліцензію з нашою допомогою

Юридична компанія «ENTIRE» гарантує отримання ліцензії на обслуговування пожежної сигналізації в стислі терміни. Серед аргументів для співробітництва:

Співробітники також допоможуть вирішити проблемні ситуації, пов’язані з ліцензуванням обслуговування пожежної сигналізації: з професійною допомогою вони не стануть причиною для хвилювання.

Якщо Ви не впевнені, чи потрібна ліцензія на обслуговування пожежної сигналізації в Вашому випадку, можна звернутися за безкоштовною первинною консультацією до співробітників компанії.