Хто такий кінцевий бенефіціар - картинка

Кінцевий бенефіціарце фізична особа, яка здійснює вирішальний вплив на функціонування юридичної особи, в тому числі через ланцюг контролю і володіння.

Слово «бенефіціар» французького походження, і в дослівному перекладі означає «прибуток» або «користь». Таке визначення повністю підтверджує значення цього слова. У більш широкому трактуванні, це особи, яким призначаються грошові платежі; одержувачі грошей, прибутку, доходів або іншої вигоди.

При цьому питання «що таке кінцевий бенефіціар» є некоректним, адже це людина, а не річ.

Кінцевий бенефіціар в законодавстві

Підвищений інтерес до того, хто такий кінцевий бенефіціар, можна пояснити нововведеннями в вітчизняному законодавстві. Закон України від 06.12.2019 № 361-IX «Про запобігання та протидію легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, ...» пояснює, хто такий кінцевий бенефіціар. Відповідно до закону, ТОВ (товариствам з обмеженою відповідальністю) необхідно щорічно оновлювати інформацію про те, хто є власником підприємства. Така процедура повинна запобігти відмиванню доходів через «підставних» осіб або фірми-посередники.

Дотримуючись закону, кінцевий бенефіціарце власник компанії, або власник не менше 25% статутного капіталу ТОВ.

В якості власника не може бути вказаний керівник, виконавчий директор і т.п., навіть якщо юридично він має достатньо повноважень.

За надання недостовірної інформації передбачено штраф, і це одна з причин уважно ознайомитися зі значенням цього юридичного терміну.

Але кінцеві бенефіціари – це термін, який може бути використаний лише для приватної власності. Його не можна застосувати, якщо мова йде про релігійні громади, політичні партії або місцеве самоврядування.

Консультації від ЮК «ENTIRE»

Більш детально дізнатися, хто такий бенефіціарний власник, можна на попередній безкоштовній консультації, яку надають співробітники юридичної компанії «ENTIRE».

Також зручно замовити платну консультацію: це дає можливість більш детально обговорити ситуацію, отримати відповіді на всі питання, що цікавлять, при необхідності – домовитися про більш тривалу співпрацю.

Кінцевий бенефіціар - це необхідна умова для розвитку бізнесу без штрафів і можливих проблем, тому важливо своєчасно та точно внести інформацію про власника або аргументувати причину його відсутності.

 

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!