Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 1895
Коли відбудуться місцеві вибори - картинка

Питання, коли відбудуться вибори до місцевих рад, актуальне саме зараз, адже підготовка до виборчого процесу розпочинається заздалегідь. Дата чергових місцевих виборів – 25 жовтня 2020 року. Окрім депутатів місцевих рад та міських голів виборцям потрібно обрати старост в об’єднаних територіальних громад. Та це не єдине, що буде новим: коли відбудуться місцеві вибори, їх учасники будуть послуговуватися новим законодавством.

Якими законами варто скористатися?

З 1 січня 2020 року набрав чинності Виборчий кодекс України. Наступні місцеві вибори будуть проведені згідно з даним кодексом. Тобто попередні закони, які регулювали обрання депутатів та Президента України, втрачають свою чинність, за винятком декількох положень.

Виборчий кодекс України досить об’ємний, і коли будуть вибори до місцевих рад, з ним варто ознайомитися більш детально. Необхідну інформацію, норми та положення про наступні вибори депутатів місцевих рад 2020 року можна знайти у четвертій книзі кодексу. Проте, не варто турбуватися через об’єм розділу: більшість положень створені на основі попереднього законодавства, і ті, кого цікавлять наступні місцеві вибори в Україні, зможуть зорієнтуватися у змісті документу.

Інформацію, коли наступні вибори до місцевих рад, Ви вже отримали, а вичерпний огляд нового законодавства, можна знайти у статті нашого блогу «Місцеві вибори 2020».

Хто і за яких умов може взяти участь у місцевих виборах?

Дата виборів до місцевих рад – основна деталь, відповідно до якої буде організована передвиборча компанія кандидата, утворений виборчий штаб та зокрема юридичний департамент, з чого буде загалом побудований  Тому дізнатися, коли наступні місцеві вибори, варто заздалегідь. Проте подавати свою кандидатуру самовисуванням чи в якості представника політичної партії можна лише за декількох умов.

Кандидат повинен:

Важливо у відповідності до термінів вчасно зареєструвати кандидата. Для прорахунку календарного плану необхідно знати, коли наступні виборидо місцевих рад, адже претенденти на посаду міського, сільського, селищного голови чи старости повинні подати документи у визначенні строки.

Висування та реєстрація кандидатів, також і за виборчими списками, починається за 34 дні до призначеної дати дня голосування, і закінчується за 24 доби до того, коли відбудуться місцеві вибори.

Дата місцевих виборів важлива для планування агітації. Оскільки початок та завершення агітації чітко закріплені та залежать від призначеної дати місцевих виборів, також варто звернути увагу, що агітація кандидатів можлива лише коли вибори в місцеві ради розпочато та за наявності відповідного банківського рахунку виборчого фонду на який також здійснюється і фінансування передвиборчої кампанії. Підставою для відкриття такого рахунку є рішення виборчої комісії про реєстрацію кандидата.

Кваліфікована юридична підтримка

Коли вибори до місцевих рад розпочато, важлива кожна деталь. Правильна та вчасна підготовка документів, розробка передвиборчої програми відповідно до місцевих обставин, законна агітація та оперативне реагування на порушення прав кандидата та виборців – про це треба потурбуватися заздалегідь до того, коли відбудуться вибори місцевих рад та буде оголошено початок виборчого процесу.

Юридична компанія «ENTIRE» – це команда кваліфікованих юристів, які мають багаторічний досвід у супроводі виборчих процесів політичних партії чи окремих кандидатів. Послуги юридичної компанії – це гарантія того, що наступні вибори до місцевих рад не стануть нездійсненним проектом, а кандидат чи політична партія зможе сконцентрувати свої сили на веденні саме політичної роботи не відволікаючись на процедурні питання. Юридична компанія «ENTIRE» надає повний юридичний супровід або у відповідності до узгодженого переліку послуг з юридичного супроводу кандидатів місцевих виборів за доступною ціною.