Купити діюче ТОВ - картинка

Потреба купити ТОВ може бути обумовлена ​​різними факторами: відсутністю часу на оформлення товариства з обмеженою відповідальністю, необхідністю організувати компанію з заданими параметрами. Наприклад, для подальшої діяльності може знадобитися історія діяльності, або ж «вік» ТОВ.

Щоб купити ТОВ, потрібно пройти кілька етапів:

  1. Вибрати оптимальну пропозицію.
  2. Провести аудит (перевірити ТОВ).
  3. Юридично оформити угоду.
  4. Переоформити документи.

Перелік етапів, як купити готову фірму ТОВ, може істотно різнитися. Все залежить від того, наскільки ретельної перевірки потребує компанія, який обсяг її історії діяльності. Важливою є й довіра до продавця: неперевірена угода може стати джерелом подальших проблем, тому даний етап часто забирає додатковий час.

Що передбачає процедура?

Є два варіанти купити готове ТОВ – скористатися пропозицією на ринку або послугами юристів.

У першому випадку ТОВ реалізують її засновники: якщо компанія стала неактуальною для засновників, вона може бути виставлена ​​на продаж. Такий варіант дозволяє купити фірму з історією діяльності, але істотний недолік купити діюче ТОВ даними способом – можливість часткового приховування попереднім власником інформації. Клієнт не знає справжніх причин продажу, серед яких може бути заборгованість партнерам, конфлікти в юридичному полі з державними органами і т.д.

Тому, перш ніж купити фірму ТОВ, варто провести перевірку держреєстрації, наявності заборгованості перед податковою, виконавчою службою, фондом соціального страхування і т.д. Цей етап роботи часто довіряють юристу.

Найбільш поширений другий варіант купити ТОВ – скористатися пропозицією юридичних компаній. Вони створюють товариства з обмеженою відповідальністю на продаж: дані ТОВ створюються спеціально для подальшої реалізації. Неприбуткова організація не вимагає сплати податків, тому може перебувати в списку продажів тривалий час. Рідко трапляється ситуація, коли юридичні компанії пропонують купити діюче ТОВ, яке знаходиться в приватній власності. Але в цьому випадку юристи повинні підготувати вичерпну інформацію.

Вартість послуги

Щоб купити ТОВ, ціна не повинна перевищити запланований бюджет. Але вартість ТОВ суттєво різниться. Це залежить від наступних параметрів:

  • наявності статусу платника податків (ПДВ, єдиний податок, загальна система);
  • місцезнаходження компанії, юридичної адреси ТОВ;
  • фінансового обороту, його наявності;
  • історії діяльності (наскільки давно зареєстрована компанія, активність роботи);
  • ліцензування, термінів дії дозвільних документів.

У сумі ці фактори визначають, скільки буде коштувати купити готове ТОВ.

Часто підприємці не можуть ігнорувати ці вимоги: наприклад, товариство з обмеженою відповідальністю, створене недавно, може сприйматися як фірма-одноденка, що негативно вплине на перспективи співпраці. ТОВ, яке має свою історію, викликає більшу довіру, а значить – має кращі перспективи розвитку. Власник товариства з обмеженою відповідальністю, який купив готове ТОВ, може відразу приступити до здійснення діяльності, не турбуючись про необхідність напрацювати попередню історію функціонування компанії.

Як не помилитися у виборі ТОВ?

В основі того, як купити ТОВ – надійний партнер. Вибираючи пропозиції юридичних компаній з великим досвідом роботи, у клієнта менше приводів для занепокоєння. Адже юридичні фірми не будуть ризикувати роками заробленим авторитетом, тому реалізують або самостійно створені ТОВ, або ж ТОВ, які не мають юридичних і фінансових проблем.

Щоб купити готове ТОВ вигідно, важливо не переплачувати. Для цього заздалегідь визначають, які характеристики компанії необхідні. Наприклад, вартість ТОВ, зареєстрованого в центрі столиці, буде вище, ніж компанії, місцезнаходження якої один з населених пунктів Київської області. Дані моменти потрібно уточнити на етапі вибору.

Купити фірму (ТОВ) нескладно, але саме визначення оптимального варіанту дозволяє вигідно вкласти кошти, не переплачуючи.

Юридичні нюанси

Важливо пам'ятати, що купити ТОВ можна двома способамичерез включення в число засновників або через кулю-продаж частин засновників компанії з її нотаріальним посвідченням. Другий варіант більш поширений, і підійде для того, щоб купити готову фірму (ТОВ). При придбанні фірми неможливо змінити засновників, які вказані в документах: але це не проблема, якщо продаж здійснюється юридичною компанією. В цьому випадку засновниками можуть виступити юристи, що не спричинить проблем.

Звертаючи увагу на вартість, потрібно знати, що зазначена сума не передбачає нотаріальних та реєстраційних витрат: вони оплачуються окремо.

Співпраця з ЮК «ENTIRE»

Основні причини, щоб готове ТОВ купити без самостійного оформлення юридичної особи – відсутність зайвих бюрократичних перепон, можливість відразу ж приступити до здійснення діяльності, а також наявність необхідних характеристик товариства з обмеженою відповідальністю.

Єдина складність, яку потрібно пройти, щоб ТОВ купити, – пошук надійної юридичної компанії, співпраця з якою дозволяє бути впевненим у надійності угоди.

Тому свої послуги пропонує ЮК «ENTIRE»: багаторічний досвід роботи та висока кваліфікація співробітників дозволяють забезпечити високу якість послуг.

Ми гарантуємо індивідуальний підхід до кожної ситуації, а також мінімум витрат часу клієнта.

Щоб дізнатися, як купити ТОВ максимально вигідно у вашій ситуації, або ж уточнити нюанси, можна звернутися за безкоштовною юридичною консультацією. Фахівці дадуть відповідь на всі актуальні питання. При цьому можна домовитися про подальшу співпрацю, купити готову ТОВ з хорошою історією і за оптимальною ціною.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!