Що таке посвідка на проживання іноземного громадянина - картинка

Що таке посвідка на проживання – актуальний запит для іноземних громадян, які планують своє майбутнє на території України. Щоб отримання документа не стало проблемою, варто заздалегідь дізнатися про те, який вид офіційного паперу необхідний, що потрібно знати про особливості його отримання, а також що дає посвідка на проживання, які обов'язки та обмеження він передбачає.

Цей документ використовується досить часто, адже дозволяє не відмовлятися від громадянства рідної країни та проживати в іншій державі законно, користуючись наданими правами та можливостями.

Що таке посвідка на проживання в Україні: особливості документа

Короткий виклад того, що таке ПНПце можливість проживати в Україні законно та користуватися більшістю прав її громадян.

Посвідку на проживання українською мовою іноді називають «вид на проживання» або «дозвіл на проживання». Цей документ є основним і єдиним дозвільним документом на імміграцію без набуття громадянства України.

Але дізнаючись, що означає посвідка на проживання, варто звернути увагу на обмеження, які супроводжують отримання паперу. Серед того, що дає посвідка на постійне проживання в Україні, немає окремих прав, тому іноземні громадяни не можуть:

  • працевлаштовуватися без спеціального дозволу. Отримати цей документ можна після оформлення ПНП в Україні;
  • брати участь у виборах, референдумах, претендувати на зайняття низки посад державної служби;
  • на обов'язковою підставою проходити службу у військових формуваннях України. Але це скоріше перевага, адже немає обов'язкового військового призову для іноземних громадян, які оформили ПНП.

Але посвідка на проживання іноземного громадянина – це не синонім позбавлення необхідності дотримання актуального законодавства України. Відповідальність за будь-які порушення передбачена згідно з українськими законами, громадянство на це не впливає.

При цьому те, що дає посвідка на тимчасове проживання в Україні, є значно більшим, ніж поодинокі обмеження та необхідність підготовки паперів: іноземний громадянин отримує можливість проживання, у тому числі ведення бізнесу, навчання в країні тощо.

Чим відрізняється посвідка на тимчасове проживання від постійної?

Посвідка на проживання – це у будь-якому разі документ, який дозволяє проживати в країні, але від його виду залежить, які терміни проживання в чужій країні передбачені.

Існує два види документа – тимчасовий та постійний, які мають відмінності, у тому числі та щодо тривалості підготовки та оформлення паперів.

В основі того, що таке посвідка на тимчасове проживанняце можливість жити в Україні від 6-ти місяців до 3-х років.

Серед решти характеристик, чим відрізняється посвідка на тимчасове проживання від постійної, – відсутність передбаченого права на офіційну роботу в Україні, що доведеться отримувати додатково.

Але перевага тимчасової ПНПшвидше оформлення документів: навіть за самостійної підготовки паперів її простіше отримати, ніж постійну.

Проте варто врахувати, що у будь-якому разі нерезидент повинен не мати непогашеної судимості в Україні, а для отримання документа за квотою має бути відсутня і судимість у рідній країні.

Посвідка на постійне проживання – це папір, який дозволяє перебувати в країні безстроково.

Не потрібно додатково оформлювати дозвіл на роботу, або думати про те, що закінчується термін перебування у державі. Але основний недолік, який має така посвідка на проживання – це складна та тривала підготовка паперів та очікування рішення, що призводить до зайвих хвилювань, а якщо отримання паперу важливе до певної дати – до стресу, адже терміни отримання можуть бути різними. В окремих випадках на тривалість оформлення впливає і завантаженість офісів державних органів, випадково допущені неточності тощо.

Професійний підхід спеціалістів

Дізнатися, що таке посвідка на проживання в Україні, отримати відповіді на складні питання або уточнити нюанси процедури дозволяють безкоштовні первинні консультації фахівців деяких юридичних компаній.

У більшості випадків вони стають основою для подальшої співпраці, адже отримати ПНП в Україні за допомогою професійних юристів набагато простіше. Фахівці самостійно займуться збиранням пакету документів та спілкуванням із представниками державних органів, або ж скористаються онлайн-сервісами. А це дозволить отримати посвідку на тимчасове проживання або отримати посвідку на постійне проживання в Україні за найвигідніших умов і в максимально короткі терміни.

Допомога фахівця дасть впевненість у тому, що посвідка на проживання – це документ, який точно буде оформлений без проблем, з гарантованим результатом, а також без зайвих витрат. Клієнти заздалегідь знають суму за юридичні послуги, вони можуть не турбуватися про наявність будь-яких доплат, і це є запорукою чесного співробітництва, а також високого рівня довіри до компанії.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!