Документи для шлюбу з іноземцем - картинка

Які документи потрібні для шлюбу з іноземцем – перше, чим цікавиться пара, яка вирішила офіційно оформити свої стосунки. Коли один з майбутнього подружжя не є громадянином України, документи для шлюбу з іноземцем асоціюються зі значними труднощами, як і процедура реєстрації шлюбу.

Законодавство України, яке регулює дані ситуації, було спрощене, і оформити шлюб можна за добу, але все ж таки парі доведеться вивчити особливості процедури, і обов'язково дізнатися, які документи потрібні для подання заяви до РАГСу з іноземцем, а також порядок дій для подання заяви та наступного одруження.

Які документи необхідні для шлюбу з іноземцем в Україні?

Шлюб із громадянином іншої країни має єдину відмінність – документи для укладання шлюбу з іноземцем, які потрібно підготувати.

Також варто звернути увагу, що перебувати в Україні потрібно на законних підставах і керуватися виключно українським законодавством. Наречена та наречений заздалегідь визначаються з датою, і подають заяву до відділення РАЦСу, до якої потрібно приєднати підготовлені документи.

Документи для подачі заяви у РАЦС з іноземцем

  • Копія паспорта громадянина України, та у більшості випадків документи українців для шлюбу з іноземцем на цьому закінчуються;
  • свідоцтво про розірвання попередніх відносин, якщо в українця чи українки вже був шлюб;
  • паспорт іноземця та його переклад, завірений нотаріусом;
  • документ, який обґрунтовує законне перебування в країні (від проживання, закордонний паспорт з відміткою про перетин кордону тощо);
  • свідоцтво про розірвання попередніх офіційних відносин іноземця (якщо вони були).

Залежно від цього, громадянство якої країни має друга половина, його папери мають пройти легалізацію чи бути оформлені апостилем.

Документи для укладення шлюбу з іноземцем в Україні можна подати особисто, або скористатися можливістю надіслати їх онлайн.

Якщо пара вирішила надіслати документи для шлюбу через інтернет, варто врахувати, що потрібно мати електронний підпис.

Подати папери особисто в більшості випадків зручніше, адже пара буде впевнена, що документи для оформлення шлюбу з іноземцем в Україні подано правильно, і згодом процедура не затримається через неточності або помилки.

Але, перш ніж поспішати з поданням документів, варто звернути увагу на можливість оформлення шлюбного договору, щоб надалі уникнути фінансових конфліктів про майно, набуте до узаконення відносин, а також активи, що будуть отримані в процесі спільного проживання та діяльності.

Куди подати документи для одруження з іноземцем?

Для реєстрації відносин варто звернутися до відділення РАГСу: тут оформлюють шлюб як між громадянами України, так і у випадку, коли один із пари – іноземець, або ж обидва є громадянами іншої країни.

Але також подати документи для оформлення шлюбу з іноземцем в Україні можна в консульство або дипломатичне представництво, але в цьому випадку його укладуть за законами іншої країни.

У будь-якому випадку важливо пам'ятати й про те, що доведеться сплатити державне мито, розмір якого повідомлять під час подання документів.

Варто звернути увагу, що в Україні не узаконять одностатеві стосунки, а також не проведуть реєстрацію шлюбу, якщо одна зі сторін є представником третього гендеру.

Майбутнє подружжя має бути повнолітнім, а також необхідно, щоб були відсутні кровні родинні зв'язки.

Допомога спеціалістів

Знаючи закони, можна спростити процедуру, наприклад, скориставшись послугою одруження за 1 день. Юристи допоможуть оформити документи для шлюбу з іноземцем в Україні, а також позбавлять клопоту щодо їх подачі держслужбовцям.

Але якщо подружжя є громадянами різних країн, допомога юриста дозволить знайти відповіді на актуальні питання, які обов'язково з'являться перед узаконенням відносин. Крім того, які документи потрібні, щоб вийти заміж за іноземця в Україні, майбутнього подружжя цікавить перспектива отримання постійної ПНП, збереження майнових прав, громадянство майбутньої дитини тощо.

Співробітники юридичної – досвідчені фахівці, які нададуть кваліфіковану допомогу у необхідному обсязі. Але кожна ситуація – індивідуальна, тому іноді компанія пропонує безкоштовні первинні консультації, що проводяться у форматі «питання-відповідь». Це буде актуальним, якщо пара самостійно підготувала документи для шлюбу з іноземцем, але окремі нюанси викликають питання, або майбутнє подружжя запланувало допомогу юриста, але їм потрібно знати її точну вартість та особливості співпраці.

У будь-якому випадку звернення до фахівців дасть змогу заздалегідь дізнатися, які документи потрібні для шлюбу з іноземцем.

Не втрачайте час!
☛ Замовляйте безкоштовну консультацію!