Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 4214
Як створити благодійний фонд в Україні - картинка

Благодійні організації забезпечують матеріальну підтримку людям, що опинилися в тяжкому життєвому становищі. Благодійний фонд – це недержавна організація, що має за мету благодійну діяльність. Такі організації неприбуткові та не можуть бути задіяні в політичній діяльності (вибори, агітація  тощо).

Створити благодійний фонд може один або більше людей, юридична або фізична особа, резидент України та іноземний громадянин.

В Україні передбачено три форми організацій для ведення благодійної діяльності: фонд, товариство або установа. Частіше засновники надають перевагу благодійному фонду, так як така форма надає більш широкі можливості для реалізації поставлених цілей.

Основні переваги благодійного фонду:

Лише при правильному виборі системи оподаткування та оформленні в державних органах благодійний фонд буде користуватися податковими пільгами.

Документи для створення благодійного фонду

Перед тим, як створити власний благодійний фонд необхідно зібрати наступні документи:

При підготовці документів варто скористатися допомогою компетентного юриста, так як існує велика кількість нюансів при заповненні паперів та реєстраційних форм. Якщо пакет документів буде неповним, або містити документи з помилками, то існує висока вірогідність отримати відмову в реєстрації.

Складнощі при створенні благодійного фонду

В процесі реєстрації благодійного фонду можуть виникнути складнощі, що пов’язані з перевіркою поданих документів. В стандартній ситуації державному органу необхідно 24 години для перевірки, у випадку виявлення помилок знадобиться повторна подача документів.

Після того, як Мінюст підтвердить реєстрацію фонду, потрібно буде виконати наступні кроки:

Можна ретельно вивчити питання та самостійно зайнятися створенням благодійної організації. Але якщо вам важливо зробити це швидко, без втрати часу та додаткового очікування, то варто звернутися до професіоналів  компанії ЮК «ENTIRE». Ми позбавимо вас необхідності збирати документи та довго чекати.

Серед послуг ЮК «ENTIRE»:

Наші спеціалісти знають,  як створити благодійний фонд в Україні швидко та максимально ефективно. В штаті лише досвідчені юристи, які за 1-2 дня підготують повний пакет документів, або повністю здійснять реєстрацію.