Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 4102
Картинка символічного зображення ознайомлення з Законом України «Про громадські об’єднання»

Право усіх громадян на об`єднання – це законна можливість створювати громадські організації для досягнення певних цілей на добровільних началах. З 1 січня 2013 р. діє Закон України «Про громадські об`єднання», який регулює порядок створення та діяльності громадських об’єднань.

Прийняття цього закону про громадські об’єднання   стало кроком до адаптації законодавства України  нормам Євросоюзу.

Що нового

Закон про громадські об’єднання закріпив деякі зміни в процедурі:

Щоб організація могла вести свою діяльність законно, її потрібно зареєструвати в державних органах юстиції.

Важливі етапи становлення громадського об`єднання:

В процесі підготовки документів для реєстрації громадського об`єднання потрібно враховувати вимоги законів. Уникати помилок в оформленні протоколів, обирати коректну назву.

Форми громадських об`єднань

Передбачені такі організаційно - правові форми громадських об`єднань:

Громадські об`єднання мають право об’єднуватися в асоціації, створюючи нові Громадські об`єднання.

«Підводне каміння» при виборі статусу Громадського Об`єднання

Громадські організації можуть утворюватися як із статусом юридичної особи, так і без нього. Для отримання статусу юридичної особи керівник, якого обрано Установчими Зборами, повинен протягом 60 днів звернутися в державний орган по місцю знаходження з пакетом документів. Протягом тижня надходить відповідь про позитивне /негативне рішення, або вимоги по доопрацюванню документів.

Звернутися в органи юстиції необхідно і без отримання статусу юридичної особи. Відповідний орган необхідно повідомити протягом 60 днів від дати створення Громадської організації.

Переваги діяльності громадського об`єднання без статусу юридичної особи:

Отримання статусу юридичної особи може знадобитися, оскільки Громадське об`єднання без статусу юридичної особи не може мати рахунку в банку.

Звернувшись до ведучих юристів компанії ЮК «ENTIRE», ви отримаєте професійну юридичну допомогу на будь якому етапі діяльності громадського об`єднання, а також в підготовці статуту та приведення його у відповідність до закону України «Про громадські об`єднання».

По узгодженні з замовником, наші юристи підготують коректні установчі документи для громадської організації, благодійного фонду, політичної партії і будь-якої іншої форми ГО, а також виконають повний комплекс послуг по реєстрації Громадської організації «під ключ» за 3-5 днів.