Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3811
Закон України «Про благодійну діяльність та благодійні організації»

Благодійна діяльність – це добровільні дії з безоплатного надання допомоги тим, хто її потребує. В Україні благодійність регулюється законом «Про благодійну діяльність т а благодійні організації» від 05.07.2012 р. № 5073-VI, в якому прописані:

Принципи здійснення благодійної діяльності в Україні:

Закон про благодійність визначає правила та порядок реєстрації благодійних фондів.

Форми благодійності

Благодійна організація -  юридична особа, створена мінімум однією особою яка діє в рамках закону на підставі установчих документів. В Україні законом визначені три форми благодійності:

  1. Установа – має власні активи, направлені на досягнення поставленої мети. Діяльність здійснюється виключно за рахунок Засновників.
  2. Товариство – створюється приватними особами, право на управління не пов’язане з майновими правами.
  3. Фонд – для його утворення учасники не зобов’язані передавати власні активи, які необхідні для досягнення благодійних цілей. Активи фонду формуються на добровільних засадах сторонніми благодійниками або самими учасниками.

Реєстрація благодійної організації проводиться чиновниками за місцезнаходженням та має ряд переваг:

Якщо ви бажаєте створити благодійну організацію, для надання допомоги тим, хто її потребує, то компетентні юристи компанії ЮК «ENTIRE» допоможуть зробити це швидко та з мінімальною втратою часу. Спеціалісти компанії ЮК «ENTIRE» за 1-2 дні підготують повний пакет документів для реєстрації благодійної організації в Києві та по всій Україні або виконають всю процедуру «під ключ». Від замовника знадобиться мінімальний пакет документів - копії паспортів та кодів засновників.